Π. ΒΛΑΧΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, μίλησε το πρωί της Πέμπτης 21/10, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος.

Μετά από πάρα πολύ καιρό το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητα. Έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε σε ένα πραγματικό “ραντεβού με την Ιστορία” στις 5 Δεκέμβρη, όπως ήταν και το σύνθημα του ‘81. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε ποιες πλατφόρμες θα συγκρουστούν, ποιες προτάσεις για το μέλλον αλλά και ποιες στρατηγικές για το κόμμα πριν και κατά τη διάρκεια της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ δύσκολες επιλογές τον επόμενο ένα- ενάμιση χρόνο και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και παρόντες.

Η “προοπτική εξουσίας” για το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ως προσάρτημα κάποιου μεγαλύτερου κόμματος αλλά να γίνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αποτελέσει ένα “αποκούμπι” των προοδευτικών πολιτικών και φυσικά να μαγνητίσει προοδευτικούς πολίτες και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Αυτό θα είναι το μεγάλο στρατηγικό ζητούμενο: Αν θα μεγαλώσουμε και θα διεκδικήσουμε ρόλο πρωταγωνιστή, ή αν θα γίνουμε ένα προσάρτημα, ένας κυβερνητικός εταίρος με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

Είναι σημαντικό ότι έχει ανοίξει ένας “διάδρομος απογείωσης” του κόμματος, ώστε να έρθουν πολλοί πολίτες στις κάλπες, να μας δώσουν τη δύναμη να κάνουμε μία γενναία επανεκκίνηση. Το κόμμα μας διεκδικεί να ξαναχτίσει τους δεσμούς του με την κοινωνία. Αυτό θα το πετύχει κάνοντας μία μαζική κι ανοιχτή διαδικασία και με πολλούς υποψηφίους, οι οποίοι όλοι “φέρνουν” κάτι. Είναι θετικός ο πλουραλισμός γιατί όλοι έχουν να κομίσουν κάτι. Αν έρθουν πολλοί πολίτες και μας στηρίξουν σε αυτήν την επανεκκίνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η δέσμευση των υποψηφίων την επόμενη μέρα να κάτσουν και να εργαστούν όλοι μαζί συλλογικά.

Η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι “κέντρο”. Είναι άλλο να είσαι στο κέντρο των κοινωνικών διεκδικήσεων και άλλο στο πολιτικό κέντρο. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ κεντρώο κόμμα, ήταν κόμμα της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας κι αυτός ακριβώς ο ιδεολογικός χαρακτήρας θα μας επιτρέψει να ξαναγίνουμε μεγάλο κόμμα.

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ». ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Οι πολιτικές επιπολαιότητες δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν. Ούτε τα φαραωνικά έργα εκεί που δεν χρειάζονται. Ο «Μεγάλος περίπατος» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίληψης της Καθημερινότητας αφ’ υψηλού και μάλιστα με τεράστιο κόστος για την κοινωνία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης που σε πρόσφατες συνεντεύξεις του αναφέρει ότι «στην Πανεπιστημίου θα πάτε αέρα», αδυνατεί να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και προτείνει μάρμαρα και νέες φυτεύσεις. Αναρωτιόμαστε εάν ο Δήμαρχος κυκλοφορεί στην πόλη του.

Μέλη των Τομέων του Κινήματος, μαζί με κατοίκους της Αθήνας, μετρήσαμε τα υπάρχοντα δέντρα της λεωφόρου. Αριθμούν 136 μικρά και μεγάλα, κυρίως πλατάνια και ακακίες.

Εξαιρώντας τα λίγα κενά όπου όμως η θέα των αρχιτεκτονικών μνημείων αποκλείει τη φύτευση, πρέπει να απαντηθεί άμεσα που θα χωρέσουν τα 83 καινούργια πλατάνια.

Εάν φυτευτούν μπροστά στην πανέμορφη «τριλογία», αλλοιώνεται ανεπανόρθωτα η φυσιογνωμία του χώρου. Εάν φυτευτούν σε διπλή σειρά, θα μετατραπεί σε «μικρό περίπατο» δίχως εύρος για τους πεζούς. Εκτός βέβαια εάν κόψουν τα παλαιά για να τοποθετήσουν τα νέα…

Την ίδια στιγμή Κυβέρνηση και Δήμος διατείνονται ότι μειώθηκε η κυκλοφορία και οι ρύποι. Προφανώς δεν κυκλοφορούν ούτε στην ίδια την Πανεπιστημίου ούτε σε περιφερειακούς δρόμους, στους οποίους σύμφωνα με στοιχεία του ΕΜΠ η κυκλοφοριακή συμφόρηση έχει αυξηθεί από 10% έως 30%.

Είναι προφανές ότι οι πρόχειροι «δακτύλιοι» με αλλοπρόσαλλες μάλιστα επιλογές των οχημάτων που μπορούν να εισέλθουν θα περιπλέξουν το πρόβλημα.

Όσο για τους ρύπους, ακόμα και ένα παιδί του Δημοτικού γνωρίζει ότι με την επιβράδυνση της ταχύτητας αυτοί αυξάνονται κατακόρυφα.

Η Αθήνα ωστόσο δεν είναι ούτε παιδικό παιχνίδι του Δημάρχου, ούτε πειραματόζωο της Κυβέρνησης.

Είναι αδιανόητο να προβαίνεις σε αμφιλεγόμενες αναπλάσεις κατασπαταλώντας εκατομμύρια Ευρώ σε έναν ήδη όμορφο και λειτουργικό δρόμο, επιβαρύνοντας το Περιβάλλον και την Καθημερινότητα.

Το Κίνημα Αλλαγής νοιάζεται για τις υποβαθμισμένες γειτονιές, όχι για τη «βιτρίνα» και την προκλητική πολυτέλεια εκεί που δεν χρειάζεται.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΥΝΟΔΟ PES: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Τοποθέτηση Μανώλη Χριστοδουλάκη Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, που δεν παρίσταται σήμερα για λόγους υγείας, όπως επίσης και την αισιοδοξία της ότι με την νίκη του Όλαφ Σόλτς, αρχίζει μια νέα εποχή για την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη.

Όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Με περισσότερη Ευρώπη, βάρος στην ανάπτυξη, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες. Είναι και πάλι η ώρα μας, αρκεί να τολμήσουμε, να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

Είναι ώρα δράσης για να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν οι πολιτικές της λιτότητας, να αναθεωρηθεί ριζικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι ώρα να δράσουμε με Ευρωπαϊκό Συντονισμό για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, που πυροδοτεί πληθωρισμό και πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο καθένας χωριστά δεν μπορεί, μόνο όλο μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Τέλος επισημαίνω την ανάγκη να αντιμετωπισθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκική επιθετικότητα, που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο.

on camera

Δήλωση Μανώλη Χριστοδουλάκη

Εκπροσωπώντας την Φώφη Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τόνισα πως εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης. Να διαμορφώσουμε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα θέσει ξανά ως κυρίαρχα προτάγματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.