Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


0
(0)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFm 97,8» και τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, μίλησε την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Πιο συγκεκριμένα:

Εκστρατεία εμβολιασμού

Από χθες και σήμερα στο ραδιόφωνο, “τρέχει” η καμπάνια μας που ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τους καλούμε να εμβολιαστούν ως ένα πατριωτικό, κοινωνικό και ανθρώπινο καθήκον. Μέχρι τέλος Ιουλίου το Κίνημα Αλλαγής στα ραδιόφωνα, στα social media, παντού θα στέλνει το μήνυμα “Νοιαζόμαστε – Εμβολιαζόμαστε”.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ήδη από τον Μάρτιο λέμε ότι η υποχρεωτικότητα δεν είναι ταμπού και θα έπρεπε να εφαρμοστεί, όπως και γίνεται έστω καθυστερημένα, σε όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και σε όσους διαχειρίζονται το ευαίσθητο κομμάτι της υγείας. Θεωρούμε, ότι η κυβέρνηση άργησε. Πρέπει να επεκταθεί στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στα σώματα ασφαλείας και σε κάθε εργαζόμενο που διαχειρίζεται και έρχεται σε επαφή με ομάδες πολιτών.

Είναι ευθύνη όλων μας να μη μεγαλώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, να μη λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά. Όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αργά ή γρήγορα πιάνουν μία κορυφή, ένα ταβάνι. Υπάρχει παντού ένα ποσοστό του κόσμου το οποίο δεν θέλει να ακούσει, δεν θέλει να πειστεί και άγεται και φέρεται από τους πολιτικούς τσαρλατάνους. Παρόλα αυτά, έργο μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να εξαντλεί την πειθώ της. Εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εξάντλησε την πειθώ, “κούνησε” το δάχτυλο στους πολίτες, δημιούργησε αμφιβολίες ως προς την αποτελεσματικότητα κάποιων εμβολίων σε πολύ κρίσιμες στιγμές, υπήρξε κακοφωνία από την Επιτροπή των Ειδικών και έτσι στο κρίσιμο σημείο, τον Ιούνιο, εκεί που θα έπρεπε να “πετάμε” και να εμβολιάζονται πολύ περισσότεροι, να “φρενάρει” το πρόγραμμα και να ενισχυθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Για τους νεότερους που δεν εμβολιάζονται

Πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα νοσήσουν οι ίδιοι ή ο φίλος τους. Πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί ξέρουν οτι θα το περάσουν ανώδυνα. Εάν όμως “κουβαλήσουν” τον ιό και πάνε σε ένα μπαρ, σε ένα εστιατόριο, σε γάμους και βαφτίσια τώρα το καλοκαίρι, θα κλείσουν μαγαζιά, θα χάσουν οι φίλοι τους τις δουλειές τους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και να μιλήσουμε στους νεότερους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουν ότι θα πάρουν στο “λαιμό” τους τη δουλειά και το πορτοφόλι των φίλων τους. Θα χαθούν δουλειές και οι ίδιοι αργότερα θα βρεθούν σε δεινή θέση.

Εσωκομματικά

Περάσαμε τα δύσκολα και τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα ευκαιρία. Από τη με τα βίας είσοδο στη Βουλή το 2015, το 2019 το Κίνημα Αλλαγής έγινε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Άρα το επόμενο ζητούμενο είναι η παράταξη να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει ξανά. Για εμάς, και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι διαλυτικό. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θεσμικό κόμμα και προχωράμε ενωμένοι παρά τις διαφορετικές οπτικές. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της παράταξης αλλά και του τόπου: να υπάρχει μία δύναμη λογικής και προοπτικής, μια πραγματικά προοδευτική αντιπολίτευση και αργότερα προοδευτική διακυβέρνηση.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Δέσμια των ιδεοληψιών και των συντηρητικών επιλογών της, η Κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για τις επικουρικές συντάξεις.

Επιλογή που ευνοεί μόνο τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Τους προνομιακούς συνομιλητές της.

Επιλογή που οδηγεί σε αδιέξοδο και μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων, για τους σημερινούς εργαζομένους και τους συνταξιούχους.

Επιλογή που καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες, που εξαπατά τους νέους μας.

Επιλογή που δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτή είναι η προτεραιότητα της ΝΔ στην ασφάλιση. Την ώρα που οι ντροπιαστικές λίστες αναμονής για την έκδοση συντάξεων αυξάνονται, την ώρα που χορηγούνται συντάξεις φτώχειας, την ώρα που ο νόμος Κατρουγκαλου-Βρούτση μειώνει δραστικά τις νέες συντάξεις.

Θα μας βρουν δυναμικά απέναντι. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για την 47η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά της Χούντας.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης πετύχαμε πολλά, οι αλυσιδωτές όμως κρίσεις, οικονομική και υγειονομική και η επιθετική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την πατρίδα μας.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ορατές παντού, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Αναδεικνύουν και τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους και της οικονομίας που δεν αντιμετωπίζει τις ανισότητες που διευρύνθηκαν και πλήττουν την κοινωνική συνοχή.

Στην κρίσιμη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό, που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την κοινωνία μας, κρίνονται πολιτικές δυνάμεις, θεσμοί και πολίτες.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου αναδεικνύουν τα θέματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, που αφορούν την θωράκιση του Κράτους Δικαίου, την περιφρούρηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, την ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την προάσπιση της πολυφωνίας.

Στα εθνικά θέματα απαιτείται μια νέα Εθνική Στρατηγική που θα αντικαταστήσει την πολιτική ανοχής και κατευνασμού που ενθαρρύνει τελικά την προκλητική πολιτική νέο – οθωμανισμού της Τουρκίας.

Τα κρίσιμα αυτά θέματα για να αντιμετωπισθούν απαιτείται να αποτελέσουν πεδία σύνθεσης και συνεννόησης και όχι άγονων συγκρούσεων για τον πολιτικό κόσμο.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *