Π.ΒΛΑΧΟΣ “ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ”


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 24 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open Beyond μίλησε σήμερα Δευτέρα 24.08.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

-Για το άνοιγμα των σχολείων

“Η Κυβέρνηση έχασε δύο μήνες με τον διορισμό κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Έτσι χάθηκαν δυο πολύτιμες μήνες από την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς. Δεν αρκούν οι μάσκες, είναι ένα μέτρο που το είχαμε ζητήσει από καιρό, αλλά η Κυβέρνηση άργησε να το εφαρμόσει. Όταν τα παιδιά μπουν στις σχολικές αίθουσες πρέπει να ξέρουν αν θα γίνονται τεστ, να εκπαιδευτούν οι προσχολικές ηλικίες στους κανόνες υγιεινής, απαιτείται εκπαιδευτικό προσωπικό και υπηρεσίες καθαριότητας και εκπαίδευση των ίδιων των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μένουν μόνο δύο εβδομάδες για το άνοιγμα των σχολείων, δεν αρκούν οι μάσκες, χρειάζεται σχέδιο που η Κυβέρνηση δεν το έχει.

-Για την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

“Το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι παράνομο. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αιγύπτου, παρά τα επιμέρους προβλήματα που έχει και θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, την ακυρώνει και υπό αυτό το πρίσμα, το βλέπουμε θετικά. Το σημαντικό όμως είναι η Τουρκία να παραμείνει σε ένα περιβάλλον διαλόγου με την Ελλάδα και να μην λειτουργεί ως γενικός δερβέναγας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, να σέβεται την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μετά από 10 χρόνια ύφεσης να αναλώνεται σε διενέξεις και εντάσεις, αλλά να είναι εγγυητής ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή. Η Τουρκία πρέπει να υποστεί και να εφαρμόσει τις κυρώσεις που θα τις επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η τελευταία καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της στην ΝΑ Μεσόγειο.

-Για την δολοφονία του Jacob Blake από αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Είναι σοκαριστικά όσα βλέπουμε. Οι ΗΠΑ μαστίζονται από μια τεράστια οικονομική ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού και του τρόπου που τον διαχειρίζεται η σημερινή Προεδρία. Τέτοια περιστατικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά, σε μια κοινωνία που ήδη βράζει, ιδιαίτερα ενόψει και των προεδρικών εκλογών. Ο ρατσισμός και η κακομεταχείριση μειονοτήτων ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων πρέπει να απασχολήσει την Αστυνομία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα τώρα που ο κορωνοϊός περιστέλλει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και τον νόμων και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πενθούμε σήμερα για την απώλεια του Γιάννη Πουλόπουλου, ενός από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Από το 1963 που τον παρουσίασε πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης και για πολλές δεκαετίες μας συντρόφευε με τη φωνή του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Σηματοδότησε την εποχή των μπουάτ και του νέου κύματος με τον Γιάννη Σπανό, ήταν ο πρώτος που έκανε χρυσό δίσκο με το δρόμο του Πλέσσα και του Παπαδόπουλου, σπάζοντας το φράγμα των 3 εκ. δίσκων, ερμήνευσε τον λόγο πολλών ποιητών, και συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Εδώ και πολλά χρόνια ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη μάταιη προβολή, ασχολούμενος με την ποίηση και τη ζωγραφική.

Η απώλειά του ας μας οδηγήσει να εκτιμήσουμε και πάλι τη δύναμη του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού ως μέρος του ελληνικού πολιτισμού.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΕΡΓΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΣΦΡΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ερωτηματικά για το κόστος της σύμβασης που είναι σχεδόν 20πλάσιο του παλαιού φράχτη

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, θυμίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

“Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε τότε για το Tείχος της Nτροπής, ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις μνημονιακές πολιτικές. Πρέπει λοιπόν να πούμε, προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, πως το τείχος της ντροπής τότε έγινε αυτό που αποκαλέστηκε τον Μάρτιο “η Ασπίδα της Ευρώπης”, τόνισε ο Γιώργος Καμίνης στην τοποθέτησή του.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε τόσο στο ύψος του κόστους κατασκευής του φράχτη καθώς και στη διαδικασία, που ακολουθείται και πάλι, κατά την προσφιλή συνήθεια της κυβέρνησης, κατά παρέκκλιση κάθε ισχύουσας κοινοτικής ή εθνικής διάταξης περί δημοσίων συμβάσεων, με τη δικαιολογία της “έκτακτης και απρόβλεπτης” ανάγκης. Ο Γιώργος Καμίνης αμφισβήτησε κατά πόσον συντρέχει εν προκειμένω η προϋπόθεση του απρόβλεπτου. “Φυσικά θα δώσουμε τη συγκατάθεση μας για την επέκταση του φράχτη: έχουμε όμως σοβαρές επιφυλάξεις για το κόστος κατασκευής, που παρουσιάζεται σχεδόν εικοσαπλάσιο του κόστους του παλαιού φράχτη, όσο και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε”, επεσήμανε τέλος ο Γιώργος Καμίνης.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου Υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας μετά από τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

«Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί κάθε επικοινωνιακή δυνατότητα χωρίς να μιλά συγκεκριμένα. Ούτε σήμερα γίναμε σοφότεροι. Η Υπουργός άνοιξε όλα τα κεφάλαια με ασάφειες και γενικολογίες διαβεβαιώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι. Στα πολλά όμως ερωτήματα, απαντήσεις δεν δόθηκαν. Όλα παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις που ΘΑ εκδοθούν. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο!

Κατανοούμε το αδιέξοδο και τη σύγχυση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα η αδυναμία λύσεων είναι εμφανής. Σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζονται ήδη συνδυαστικά μέτρα εκτός από τη χρήση μάσκας όπως τήρηση αποστάσεων, σπάσιμο τμημάτων με λιγότερους μαθητές, επιπλέον σχολικές αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών, διαγνωστικά τεστ για τον έλεγχο της εξέλιξης της νόσου κα.

Το σήριαλ ‘Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς’ συνεχίζεται με αυτοσχεδιασμούς και εσείς παίζετε με την αγωνία των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του Υπουργείου επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις οδηγίες των Ειδικών. Ξεχνά όμως τους εκπαιδευτικούς που λείπουν συστηματικά από την εικόνα και ας είναι αυτοί που τελικά θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα.

Σε αυτή τη νέα πρωτόγνωρη σχολική χρονιά απουσιάζει ο σχεδιασμός ενός καινούργιου μοντέλου οργάνωσης σχολείου και οι εναλλακτικές λύσεις ανά περιοχή που η συγκυρία απαιτεί.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα!».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.