Πώς να πείσεις το αγόρι σου να καθαρίσει το σπίτι

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Πολλές φορές το ζευγάρι τσακώνετε για τις δουλειέςΚάποτε το σπίτι σου έλαμπε από καθαριότητα. Ύστερα ερωτεύτηκες και αποφάσισες να συγκατοικήσεις με το άλλο σου μισό και βρεθήκατε σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα. Κι ύστερα ήρθε ο κορωνοϊός… και μετά η καραντίνα…

Δεν ξέρουμε αν τα πράγματα ήταν φρικτά στον εγκλεισμό, με άπλυτα πεταμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του σπιτιού, με βρώμικα πιάτα και πεταμένα πράγματα δεξιά και αριστερά. Όμως, εάν στα μάτια σου έμοιαζαν (και μοιάζουν ακόμη) φρικτά, θα σε βοηθήσουμε να του εξηγήσεις πως το σπίτι δεν καθαρίζεται από μόνο του και πως πρέπει να κουνήσεις και εκείνος το χέρι του.

Πάρε μια βαθιά ανάσα

Σκέψου για λίγο με ψυχραιμία και να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου. Είναι όντως η καθαριότητα που έχει εκτινάξει τα νεύρα σου στο ταβάνι ή μήπως αποτελεί μια καλή αφορμή να εκφράσεις την ένταση που συγκεντρώνεις για άλλους λόγους;

Μίλησε με σαφήνεια

Αν όντως το πρόβλημα είναι η ακαταστασία του, είναι σημαντικό να είσαι συγκεκριμένη όταν θα του μιλήσεις. Το πιθανότερο είναι πως δεν το κάνει επίτηδες, ενώ δυστυχώς πολλοί άντρες έχουν μεγαλώσει πιστεύοντας ότι κάποια πράγματα, απλώς γίνονται, έτσι μαγικά. Ανάφερέ του μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά μην το παρακάνεις. Αν η λίστα σου δεν έχει τέλος, θα αισθανθεί ότι τον δικάζεις.

Φρόντισε να είστε οι δυο σας
Ίσως ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό να μην έχεις… ακροατήριο στη συζήτηση. Κάτι τέτοιο θα τον κάνει να ντραπεί και να γίνει αμυντικός.

Μίλησε με ηρεμία

Μην είσαι διδακτική και μην του μιλήσεις ενώ είσαι έξαλλη. Όσο πιο ήρεμα του εκθέσεις το πρόβλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να ακούσει αυτά που έχεις να του πεις.

Βρείτε μια μέση λύση

Σίγουρα είναι σημαντικό το σπίτι σας να βρίσκεται σε ένα επίπεδο υγιεινής και τάξης που θα σε ικανοποιεί, όμως δεν ζεις μόνο εσύ μέσα σε αυτό. Όπως πιέζεσαι εσύ από τα βρώμικα πιάτα, έτσι μπορεί να πιέζεται και εκείνος από τους υπερβολικά αυστηρούς κανόνες σου. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια μέση λύση που θα είναι βιώσιμη και για τους δυο σας.

Βγάλτε βάρδιες

Ίσως σου ακούγεται υπερβολικά αυστηρό στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης, όμως ένα πρόγραμμα καθαριότητας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα αφαιρέσει τις δικαιολογίες και θα εξασφαλίσει ότι κανείς από τους δυο σας δεν επιβαρύνεται υπερβολικά με την καθαριότητα του σπιτιού.

Επιμέλεια: MyLifeTeam

Πηγή: mylife.com.cy

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.