Πώς θα γλιτώσετε από τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Στο Taxis, αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη “λυπητερή” των τελών κυκλοφορίας, που μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει οι κάτοχοι αυτοκινήτων. Χθες αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων, για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών, θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

* Να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες να επιλέξουν την ένδειξη “Οχήματα”.

* Ακολούθως έχουν δύο επιλογές:

 Αν επιλέξουν “Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο TΑΧΙSnet”, οι υπόχρεοι πληκτρολογούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

 Αν επιλέξουν “Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TΑΧΙSnet ”, αφού κλικάρουν την “Είσοδο”, θα μεταφερθούν στην ηλεκτρονική φόρμα όπου μπορούν να αναγράψουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέγοντας “Αναζήτηση” να βρουν τα τέλη για το όχημά τους.

* Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019.

* Με την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο θα μπορούν να κάνουν την εξόφλησή τους μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά. Αν οι υπόχρεοι δεν πληρώσουν στην ώρα τους έρχονται βαριά πρόστιμα.

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα: α) το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12) και β) την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 είναι ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους. Ειδικότερα τα τέλη κυκλοφορίας 2019 για οχήματα με 1η άδεια κυκλοφορίας έως 31/10/2010 υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα και την ηλικία του οχήματος: Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος.

Πώς θα γλιτώσετε από τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια

Μόνο με την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να “γλιτώσει” από την καταβολή των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας αλλά και των τσουχτερών τεκμηρίων διαβίωσης.

Η κατάθεση πινακίδων γίνεται με την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τρίτο, αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο.

Εκείνοι πάντως που είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

– Την άδεια κυκλοφορίας.

– Τις πινακίδες.

– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018.

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

– Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.