Πώς βρέθηκαν τα δεκάδες ψαριά νεκρά κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο;


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των ψαριών δίνουν οι υπεύθυνοι

Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τα δεκάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του ποταμού Γιόφυρου κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, γεγονός που έχει προκαλέσει την απορία των διερχόμενων πολιτών και όσων αντίκρισαν αυτές τις θλιβερές εικόνες, ζητώντας απαντήσεις.

Την πρώτη εκτίμηση για τα νεκρά ψάρια έδωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, Ζαχαρίας Σωμαράς, σύμφωνα με τον οποίο «κάτω από τη γέφυρα υπήρχε στάσιμο νερό και τα ψάρια έμειναν εκεί. Έπαθαν ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου, επειδή τα νερά δεν ήταν κινούμενα και αυτό προκάλεσε το θάνατό τους. Δεν είναι απορίας άξιον, αλλά δεν είναι συνηθισμένο».

Το Λιμενικό Σώμα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκαν στην περιοχή και αντίκρισαν το θέαμα που αντίκρισαν και δεκάδες πολίτες.

Όπως σημείωσε ο κ. Σωμαράς, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μεταβούν σήμερα στο σημείο για να απομακρύνουν τα ψάρια από τον ποταμό και να δοθεί φως στην αιτία του θανάτου τους:

«Για να διασφαλίσουμε και τυχόν κάποιο άλλο θέμα, έχουμε πάρει δείγματα τα οποία θα αποσταλούν σε εργαστήρια για να δούμε αν υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Δεν υπάρχουν κάποιες υποψίες, αλλά καλό είναι να το ψάξουμε».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.