Πότε ολοκληρώνονται τα έργα για τις οπτικές ίνες στην Ιεράπετρα και πότε έρχεται το ίντερνετ


0
(0)

Εντατικά είναι τα έργα τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της Ιεράπετρας για την τοποθέτηση οπτικών ινών για γρήγορο ίντερνετ σε σπίτια και επιχειρήσεις, έχοντας αλλάξει την καθημερινότητα σε πολύ κόσμο που αναγκάζεται έστω και λίγο να προσαρμόσει τις συνήθειές του.

Για την πορεία των εργασιών σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία, αλλά και τις λεπτομέρειες για τις νέες παροχές μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Νίκος Λυρώνης, υποδιευθυντής του τεχνικού διαμερίσματος Κρήτης του ΟΤΕ.

Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου έργου όπως είπε είναι να φτάσουν οι οπτικές ίνες κυριολεκτικά μέσα σε κάθε σπίτι και έτσι να υπάρχουν εγγυημένες ταχύτητες 100 η 200mbps, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα ακόμα και σε κατοικίες περιφερειακά της πόλης και σε κάποιες κοινότητες, από τις οποίες περνά το παλιότερο δίκτυο οπτικών ινών.

Το νέο δίκτυο όπως είπε δεν έρχεται να αντικαταστήσει το παλιό και έτσι ο κάθε ένας μπορεί τελικά να επιλέξει τι θα έχει στο σπίτι του.

Στην Ιεράπετρα τα έργα που θα γίνουν αφορούν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το κτίριο του ΟΤΕ, σε όλη αυτή την περιοχή δηλαδή θα σκαφτούν όλοι οι δρόμοι, με τις εργασίες όπως είπε ο κ. Λυρώνης να έχουν φτάσει τώρα στο 35% με 40%.

Εκεί, όπως ήδη έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις, πέρα από τις εκσκαφές στους δρόμους, τα καλώδια των οπτικών ινών θα φτάσουν σε κάθε σπίτι ξεχωριστά όπου θα γίνει ειδική εγκατάσταση χωρίς κόστος.

Τα έργα των εκσκαφών όπως είπε και εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα με τον καιρό, υπολογίζεται να έχουν τελειώσει μετά το Πάσχα στην Ιεράπετρα και το δίκτυο είναι πιθανό να δοθεί σε εμπορική διαθεσιμότητα εντός του φετινού καλοκαιριού.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.