Πότε θα καταβληθεί η υπόλοιπη αποζημίωση στους δικαιούχους της ΑΣΠΙΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Μαρτίου 2019 by energinews (admin)

Δείτε όλα όσα απάντησε η ασφαλιστική εκκαθάριση

Στο ερώτημα «πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης στους δικαιούχους» των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, COMMERCIAL VALUE η ασφαλιστική εκκαθάριση απάντησε τα εξής στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Η απάντηση των εκκαθαριστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, είναι:

1. Οι υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείες ικανοποιούν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν καταχωρηθεί στην ΚΑΔ και σε όσους εντάσσονται με τελεσίδικη απόφαση. Εφαρμόζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πιστωτών – δικαιούχων, με βάση πάντα τους κανόνες της εξέλεγξης και επαλήθευσης απαιτήσεων.
Όσοι δικαιούχοι συμπεριλαμβάνονται στην ΚΔΑ ικανοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο ποσοστό ανά κλάδο ασφαλιστικής τοποθέτησης σύμφωνα πάντα με τη διαθέσιμη περιουσία της κάθε υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρείας.

2. Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ικανοποιεί τους δικαιούχους σε ποσοστό 70% επί του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού μετά τις καταβολές των υπό ασφαλιστική εκκαθάριση εταιρειών.
Ως εκ τούτου, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μετά το πέρας της ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ότι θα είναι εφικτός, ο προσδιορισμός του μη καταβεβλημένου ποσού, θα ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

3. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρώτης προσωρινής διανομής, θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή της δεύτερης διανομής.

4. Η Εκκαθάριση, κατά το μέτρο που της αναλογεί, προτίθεται να στηρίξει κάθε προσπάθεια ταχύτερης ενεργοποίησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, εφόσον αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες από τους αρμοδίους φορείς.

Μετά τις παραπάνω εξηγήσεις ,από την ασφαλιστική εκκαθάριση, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταφέρει το αίσθημα της ελπίδας, στους δικαιούχους, για την ολική είσπραξη της αποζημίωσης που τους αναλογεί.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση στα τηλ. της Ένωσης, 2821092306, 2821092666.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.