Πως μπορείτε να βοηθήσετε εθελοντικά στο Αρκαλοχώρι

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Οκτωβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Από την πρώτη στιγμή που “χτύπησε” ο Εγκέλαδος την περασμένη Δευτέρα τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών Αστερουσίων αλλά και άλλες περιοχές της Κρήτης, το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες “φούντωσε”.

Σαν αποτέλεσμα, πολίτες, εταιρείες και φορείς έχουν ήδη συγκεντρώσει και αποστέλλουν καθημερινά στο Αρκαλοχώρι, όπου έχει στηθεί το Συντονιστικό Κέντρο, πληθώρα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Κάθε λεπτό προφανώς που περνά και καθώς ο καιρός γίνεται ολοένα πιο φθινοπωρινός και βροχερός οι ανάγκες μεταβάλλονται και οι προτεραιότητες αλλάζουν.

Εθελοντές που από τις πρώτες στιγμές βρέθηκαν στο Αρκαλοχώρι, απευθύνουν εκκλήσεις για… “χέρια”. Για ανθρώπους που θα διαθέσουν λίγες ώρες από τον χρόνο τους για να βρεθούν στις περιοχές που οι άνθρωποι αγωνιούν, μην έχοντας τα απαραίτητα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να “οργανώσει” την εθελοντική προσφορά, σε τετράωρες βάρδιες, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης εθελοντών. Σε κάθε βάρδια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 8 άτομα, τα οποία ενημερώνονται και πάλι ηλεκτρονικά πότε θα πρέπει να βρίσκονται στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Όταν φτάσουν εκεί μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης σε ειδικά διαμορφωμένη τέντα θα τους υποδείξουν σε συνεννόηση με την συντονιστική επιτροπή του Δήμου, σε ποιες θέσεις μπορούν να φανούν χρήσιμοι.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.