Πως θα λειτουργεί η ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών που ξεκίνησε στην Ιεράπετρα


0
(0)

Ένα νέο είδος ανακύκλωσης που εδώ και χρόνια λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ξεκινά πλέον και στο Δήμο Ιεράπετρας με την τοποθέτηση δύο κόκκινων κάδων, μέσα στην πόλη, με σκοπό την ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών, τσαντών, ζωνών, λευκών ειδών κλπ.

Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στο Κοινωνικό Παντωπολείο της Ιεράπετρας στο κέντρο της πόλης, και στην πλατεία δίπλα στο super market Lidl, και εκεί ο καθένας θα μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ξανά με σκοπό τα είδη αυτά να διατεθούν σε άτομα με ανάγκες, ενώ τα είδη που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα μεταποιούνται σε στουπιά πανιά κλπ.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το νέο αυτό πρόγραμμα που ξεκινά στην Ιεράπετρα, αναφέροντας πως οι δύο αυτοί κάδοι είναι λίγοι για τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής και έτσι αν φανεί ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται μετά από δύο μήνες θα τοποθετηθούν άλλοι δύο, και στη συνέχεια οι κάδοι θα αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ανταπόκριση του κόσμου.

Τα ρούχα και λοιπά είδη που θα συλλεχθούν θα απολυμαίνονται και θα καταλήγουν κυρίως στο Κοινωνικό Παντωπολείο και τα υπόλοιπα θα μεταφέρονται από το Δήμο Ιεράπετρας σε ειδικό σημείο στο Ηράκλειο, όπου θα γίνεται μεταποίηση είτε για μετατροπή τους σε άλλα είδη, είτε για επιδιόρθωση τους.

Η κα Ρουμελιωτάκη τόνισε πως στους κόκκινους κάδους πρέπει να μπαίνουν αποκλειστικά και μόνο είδη ρουχισμού, ζευγάρια παπούτσια κλπ, χωρίς οποιοδήποτε άλλο σκουπίδι ώστε να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη η διαλογή τους και επαναχρησιμοποίησή τους.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.