Πως θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη της Ιεράπετρας μετά τη μεταστέγαση – Μεταφέρονται στο ισόγειο οι υπηρεσίες πολεοδομίας


0
(0)

Άμεσα αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες μεταστέγασης της δημοτικής βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας, από το σημερινό της χώρο, στο ισόγειο του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού Δημαρχείου της Ιεράπετρας, όπου εκτός από την βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει σύντομα και μετά από αναμονή πολλών ετών και το Ψηφιακό Μουσείο Ιεράπετρας.

Η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως για τη νέα βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει θα γίνει μια επαγγελματική δουλειά ώστε η νέα βιβλιοθήκη να λειτουργήσει με όλα τα σύγχρονα πρότυπα, με όλα τα βιβλία καταγεγραμμένα με ηλεκτρονικό τόμο και με προσλήψεις 2 βιβλιοθηκονόμων, ενώ θα υπάρχει και παιδικό τμήμα αλλά και αναγνωστήριο.

Αυτή την περίοδο όπως είπε γίνονται επαφές με μεγάλες βιβλιοθήκες της Ελλάδας ώστε να δοθούν κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές για το πως θα πρέπει να λειτουργήσει ο νέος χώρος, ενώ τις επόμενες μέρες η ίδια θα έχει μια συνάντηση και με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για το ίδιο θέμα.

Έτσι η κα Χατζημαρκάκη έκανε έκκληση σε όσους έχουν δανειστεί και χρωστούν βιβλία να τα επιστρέψουν άμεσα ώστε να καταγραφούν, ενώ ανάλογη έκκληση γίνεται και σε όσους σκοπεύουν να κάνουν δωρεές βιβλίων, να τις κάνουν αυτή την περίοδο ώστε να γίνει με πιο οργανωμένο τρόπο η αρχική καταγραφή.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε δεν είναι καταγεγραμμένα όλα τα βιβλία που υπάρχουν στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη, όμως σίγουρα υπάρχουν περισσότερα από 36.000 και μαζί με την Συλλογή Παπαδάκη που επίσης δεν είναι καταγεγραμμένη πιθανότατα ο συνολικός αριθμός των βιβλίων που διαθέτει ο Δήμος ξεπερνά τις 45.000. Αριθμός που θα αυξηθεί κι άλλο όπως λέει, με κάποιες αγορές που θα γίνουν με βιβλία που είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάθε βιβλιοθήκη.

Τέλος η αντιδήμαρχος ανέφερε πως στο ισόγειο του Μελίνα αναμένεται να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες της πολεοδομίας ώστε να γίνουν πιο προσβάσιμες σε κάθε δημότη, ενώ παράλληλα με τη μεταστέγαση της βιβλιοθήκης θα προχωρήσουν ταυτόχρονα και οι εργασίες για το Ψηφιακό Μουσείο ώστε να λειτουργήσει και εκείνο γρήγορα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.