Πως θα θωρακιστεί και τι αλλάζει στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Σημαντικές αλλαγές ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε ενδεχόμενο πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, το οποίο αυξάνει τις κλίνες του, και δημιουργεί ειδικούς χώρους για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καλλιονάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας γίνεται εντατική προετοιμασία για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει μια απότομη διασπορά του κορονοϊού.

Έτσι στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα προστεθούν επιπλέον 16 κλίνες και μαζί τις 19 που ήδη υπάρχουν θα φτάσουν τις 35, αριθμός που θεωρείται σε αυτή τη φάση ικανοποιητικός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που μπορεί να προκύψεις.

Οι 16 αυτές νέες κλίνες προκύπτουν από το μετατροπή γραφείων γιατρών και αποθηκών σε τρία δίκλινα δωμάτια, οι οποίες θα παραμείνουν και μετά την τρέχουσα κρίση, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα μετατραπεί κι αυτή σε ένα ενιαίο δωμάτιο με δέκα κλίνες και μπάνιο.

Όλες οι κλίνες όπως είπε ήδη απομονώνονται με ειδικά διαχωριστικά ενώ το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να δέχεται όλα τα περιστατικά, εφόσον όμως αυτά χρήζουν πραγματικής αντιμετώπισης, ώστε να μην συνωστίζεται κόσμος.

Παράλληλα θα διαμορφωθεί ένας νέος προθάλαμος εκτός του Νοσοκομείου ώστε να υποδέχεται ύποπτα για κορονοϊό περιστατικά ή έκτακτα τα οποία δεν μπορεί να είναι γνωστό αν είναι μολυσμένα ώστε να μεταφέρονται αναλόγως στην ανάλογη πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε πως αναμένονται οι νέοι επικουρικού γιατροί, όμως όλοι οι γιατροί του Νοσοκομείου ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπως και σε όλο τον κόσμο, θα κληθούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση περιστατικών, έχοντας όλοι σπουδάσει γενική ιατρική.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.