Πως εξελίσσεται η υγεία του νηπίου που προσβλήθηκε από Η1Ν1


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Κανονικά λειτούργησε ο παιδικός σταθμός

Θετικά εξελίσσεται η υγεία του νηπίου που προσβλήθηκε από Η1Ν1. Ακόμα κι αν κάθε νέο κρούσμα προκαλεί ανησυχία λόγω του θανάτου της 5χρονης Εύχαρις από γρίπη, σε αυτήν περίπτωση δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το κρούσμα γρίπης διαπιστώθηκε σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε παιδί που φοιτά στο προνήπιο. Το παιδί διαγνώστηκε με Η1Ν1 και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αλλά αναρρώνει στο σπίτι και θα επιστρέψει κανονικά στον σταθμό όταν γίνει καλά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρία Κασωτάκη «οι γονείς έκριναν σωστό να ενημερώσουν τον παιδικό σταθμό ότι πρόκειται για ΗΙΝ1. Η παιδίατρος ενημέρωσε το προσωπικό του παιδικού σταθμού για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρηθούν και ακολουθεί και σχετική ενημερωτική συνάντηση. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

Κανονικά λειτούργησε ο παιδικός

Ο παιδικός σταθμός λειτούργησε κανονικά, καθώς δεν προβλέπεται να κλείσει παρά μόνο σε περίπτωση πανδημίας.

Εξάλλου πολλά είναι τα κρούσματα γρίπης σε παιδιά στο Ηράκλειο, απλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ταυτοποιούνται και δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον ιό Η1Ν1.Αυτό που συστείνεται είναι όταν ένα παιδί εμφανίσει πυρετό να παραμείνει στο σπίτι ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός σε άλλα παιδιά.

Πολλά είναι και τα ερωτήματα για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά, με την παιδίατρο που συνεργάζεται με τον ΔΟΠΑΦΑΜΗ να απαντά στους γονείς ότι αυτό συντείνεται σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Για το νέο περιστατικό γρίπης μίλησε ο γιατρός δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπόύνης στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” με το Μάνο Δασκαλάκη

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.