Πως έγινε σημείο αναφοράς για την Ιεράπετρα ο καταρράκτης του Μυλωνά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Ένα σημείο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες της περιοχής και πλέον πέρα από το τοπικό ενδιαφέρον πλέον συγκεντρώνει και τηλεοπτικές κάμερες σε μια προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και ενός σπάνιου τοπίου.

Πριν λίγες μέρες στους καταρράκτες του Μυλωνά βρέθηκε συνεργείο του Alpha όπου πραγματοποίησε γυρίσματα για την εκπομπή του Δημήτρη Μάνεση, και χθες στον καταρράκτη βρέθηκε και ο Ευτύχης Μπλέτσας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες γυρίσματα σε όλο το νομό για την ταξιδιωτική του εκπομπή στον Σκάι.

Καθημερινά αλλά ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα στον καταρράκτη συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου που είτε θέλει να απολαύσει το περπάτημα και το φυσικό τοπίο, είτε να απολαύσει το μπάνιο του στα κρυστάλλινα νερά, είτε και να συνεχίσει την εξερεύνηση του τοπίου και στο φαράγγι του Μυλωνά.

Πως όμως ένα σημείο που μέχρι και πριν μερικά χρόνια ήταν άγνωστο ακόμα και στους περισσότερους κατοίκους της περιοχής, έχει φτάσει να είναι τόσο δημοφιλές;

Ο Νίκος Αθάνατος, πρόεδρος του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής, που όπως λέει ξεκίνησε μόλις το 2009 όταν ο ίδιος μαζί με το εθελοντές του Συλλόγου αποφάσισαν να ψάξουν να βρουν το σημείο και στη συνέχεια να αρχίσουν να καθαρίζουν ένα παλιό μονοπάτι που οδηγούσε εκεί, και το οποίο το έμαθαν ρωτώντας μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους της περιοχής.

Στην αρχή όπως λέει χρειαζόταν 2,5 ώρες περπάτημα για να φτάσει κανείς εκεί, όμως πλέον με το καθάρισμα του μονοπατιού χρειάζεται μόλις ένα τέταρτο περπάτημα χωρίς καμία δυσκολία και έτσι είναι πολύ εύκολο για τον καθένα ακόμα και για πολύ μικρά παιδιά να βρεθούν στον καταρράκτη.

Περισσότερος κόσμος άρχισε να πηγαίνει στο σημείο μετά τα 2010 όταν ο Ηρακλής Μήλας επισκέφθηκε μαζί με το Σύλλογο τον καταρράκτη και δημοσίευσε φωτογραφίες στο Έθνος, και τότε ήταν που έγινε πολύ πιο γνωστό το σημείο.

Όπως λέει ο κ. Αθάνατος πέρα από τον εντυπωσιακό καταρράκτη που συνήθως κρατά τα νερά του για όλο το καλοκαίρι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τόσο η διαδρομή ως εκεί αλλά και η συνέχεια στο φαράγγι του Μυλωνά όπου υπάρχει μια μικρή λίμνη ιδανική για μπάνιο αλλά και περισσότερη εξερεύνηση όταν τα νερά είναι λίγα.

Για να φτάσει κανείς στο σημείο πρέπει να ακολουθήσει τον αγροτικό δρόμο που ξεκινά πάνω στην απότομη κλειστή στροφή στην Κακή Σκάλα μετά το ξενοδοχείο Κakkos, για όσους έχουν κατεύθυνση προς Μακρύ Γιαλό, και να ακολουθήσει τις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.