«Πωλητήριο» σε 135 ξενοδοχεία της Κρήτης


Τελευταία ενημέρωση 12 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στο «σφυρί» δεκάδες ξενοδοχεία στην Κρήτη

Στο “σφυρί” βγαίνουν δεκάδες ξενοδοχεία στην Κρήτη και χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους για την αγορά και πώληση ακινήτων, τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκαν 135 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων σε όλη την Κρήτη και 1.155 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.

Ο αντίστοιχος αριθμός του προηγούμενου έτους ήταν 1.144 ξενοδοχεία, γεγονός που καταδεικνύει ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στην Ελλάδα εξακολουθεί να κινείται στα όρια της βιωσιμότητας.

Συγκεκριμένα, στο νησί μας διαπιστώθηκε ότι στον νομό Ηρακλείου υπήρχαν τρεις αγγελίες ξενοδοχείων προς πώληση, στον ν. Λασιθίου 31, στον ν. Ρεθύμνου 26 και στον ν. Χανίων 75.

Σημειώνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα, αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν την πώληση των μονάδων τους και χρησιμοποιούν για λόγους εμπιστευτικότητας άλλα κανάλια εξεύρεσης αγοραστών. Σε γενικές γραμμές, από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι πλέον του 10% των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της χώρας επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους, δημοσιοποιώντας τις προθέσεις τους μέσω αγγελιών. Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά, αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Στα Χανιά, για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε αγγελία πώλησης παραθαλάσσιου ξενοδοχείου 15.000 τ.μ. στην τιμή των 32 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, έντονη παρατηρείται η προσφορά σε ξενοδοχεία των Κυκλάδων. Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα αναρτήθηκαν αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη. Στη μεν Μύκονο, νεόδμητο ξενοδοχείο 5.000 τ.μ. διατίθεται στην τιμή των 45 εκατ. ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη, επίσης νεόδμητο ξενοδοχείο 9.000 τ.μ. προσφέρεται στην τιμή των 13 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου προσφέρθηκαν για πώληση στη Σαντορίνη 73 ξενοδοχεία και στη Μύκονο 38 ξενοδοχεία.

Στην Αττική

Σε επίπεδο Αττικής τώρα, για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας διατέθηκαν τον τελευταίο χρόνο προς πώληση 128 ξενοδοχεία, με τα 72 να παραμένουν στα διαθέσιμα ακίνητα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τις 475.000 ευρώ για ξενοδοχείο 732 τ.μ., 6 επιπέδων, στην Ομόνοια, έτους κατασκευής 1930, και φτάνουν στα 60 εκατ. ευρώ για ξενοδοχείο 12.500 τ.μ., 10 επιπέδων, στο Σύνταγμα, έτους κατασκευής 1950. Παράλληλα, στα νότια προάστια διατέθηκαν προς πώληση 16 ξενοδοχεία, κυρίως στις περιοχές της Βούλας, της Βουλιαγμένης, του Καβουριού και της Νέας Σμύρνης, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 2,4 εκατ. ευρώ έως 35 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στη Βούλα εξακολουθεί να πωλείται ξενοδοχείο 740 τ.μ., κατασκευής του 1970, 5 επιπέδων, στην τιμή των 4,2 εκατ. ευρώ και στο Καβούρι ξενοδοχείο κατασκευής του 1980, 10.000 τ.μ., στην τιμή των 35 εκατ. ευρώ. Στον Πειραιά, επίσης, σε δημοσίευση αγγελίας των τελευταίων ημερών διατίθεται προς πώληση ξενοδοχείο της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, ενώ από τα 9 ξενοδοχεία που προσφέρθηκαν προς πώληση από την αρχή του έτους εξακολουθούν να πωλούνται τα 7.

Τα πωλητήρια ανά νομό…

Αναλυτικά, τα ακριβή στοιχεία της έρευνας για τα ξενοδοχεία που αναζητούν να περάσουν σε άλλα χέρια, ανά προορισμό στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ως εξής: κέντρο Αθήνας 128, βόρεια προάστια 5, νότια προάστια 16, δυτικά προάστια 3, ανατολικά προάστια 4, Πειραιάς 9, προάστια Πειραιά 2, υπόλοιπο Αττικής 7, νησιά Αργοσαρωνικού 27, κέντρο Θεσσαλονίκης 19, περιφερειακοί δήμοι 16, υπόλοιπο νομού 4, Χαλκιδική 123, Καβάλα 14, Σαμοθράκη 5, Κυκλάδες 206, Εύβοια 46, Σποράδες 23, Δωδεκάνησα 61, Ζάκυνθος 24, Κέρκυρα 65, Κεφαλονιά 1 και Λευκάδα 14.

Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αργολίδα σημειώθηκαν 20 αγγελίες, στην Αρκαδία 8, στην Αχαΐα 28, στην Ηλεία 2, στην Κορινθία 17, στη Λακωνία 19, στη Μεσσηνία 13, στη Μαγνησία 39 και συνεχίζοντας στη Χίο 7, στη Λέσβο 14, στη Σάμο 9 και στο Καρπενήσι 7.

(Με πληροφορίες από tornosnews.gr)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.