Πρώτο σε ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη το Λασίθι – Μεγάλη συμμετοχή των νεαρότερων ηλικιών


0
(0)

Ιδιαιίτέρως ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που φαίνονται ήδη από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλο το νομό Λασιθίου ο οποίος αναλογικά με τον πληθυσμό του βρίσκεται πρώτος σε όλη την Κρήτη και ψηλά σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ άλλων, παρουσίασε στο Ράδιο Λασίθι ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μ. Ανδρεαδάκης μετά και το άνοιγμα των νέων εμβολιαστικών γραμμών σε όλα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου που από χθες χορηγούν το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

To ποσοστό εμβολιασμένων στο Λασίθι έχει φτάσει πλέον το 27% με 31.539  εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί με 20.611 άτομα συνολικά να έχουν λάβει την πρώτη δόση και 10.928 να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, την ώρα που στους 3 υπόλοιπους νομούς της Κρήτης το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί έστω με μια δόση είναι γύρω στο 20%

Ο κ. Ανδρεαδάκης τόνισε πως ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα του εμβολιασμού σε άτομα ηλικίας 30-39 ετών οι ρυθμοί ανέβηκαν κατά πολύ αφού η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη κάτι που ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους, αφήνοντας στην άκρη τις διάφορες «δοξασίες« που κυκλοφορούν και αποτρέπουν πολίτες από το να εμβολιαστούν.

Επίσης ο διοικητής, πέρα από τους νεότερους, έδωσε και τα συγχαρητήριά του και στο προσωπικό των νοσοκομείων που ανταποκρίνονται με επιτυχία σε όλο αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα που συνεχίζεται χωρίς προβλήματα καλώντας παράλληλα όσους από το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί να το κάνει αναφέροντας πως το ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου βρίσκεται περίπου στο 60%.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.