Πρώτη δικαίωση για τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας που ζητά επιστροφή 200.000 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Ιουλίου 2022 by energinews (admin)

Τον δρόμο των δικαστηρίων έχει αναγκαστεί να λάβει η υπόθεση με τις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας και την ΄κρατική επιδότηση την οποία δικαιούται να λάβει ο οργανισμός για να καλύψει τις μεγάλες αυξήσεις που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ένα ποσό επιδότησης που για τις καταναλώσεις που καταγράφκαν από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 φτάνει τις 200.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που στο ίδιο διάστημα η χρέωση της ρήτρας αναπροσοαρμογής μόνο για τις 4 μεγάλες παροχές του ΤΟΕΒ φτάνει τις 234.000 ευρώ.

Το πρόβλημα όμως έχει προκύψει από την άρνηση του ιδιώτη παρόχου να πιστώσει το ποσό της επιδότησης των 200,000 απειλώντας ταυτόχρονα με διακοπή στην παροχή ρεύματος αν δεν πληρωθούν οι συνολικές οφειλές του οργανισμού.
Για το λόγο αυτό ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να πιστωθεί το ποσό που δικαιούται η οποία έφερε χθες ένα πρώτο προσωρινό θετικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο δικηγόρος Μανώλης Καλαϊτζάκης που ασχολείται με την υπόθεση, εκδόθηκε πλέον προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται στον ιδιώτη πάροχο να διακόψει την παροχή ρεύματος μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Μια εξέλιξη θετική για τον οργανισμό που εξασφαλίζει τόσο πως δεν δεχθεί άλλες πιέσεις μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση και τελικά φέρνει πιο κοντά τη λύση που θα αναγκάσει τον ιδιώτη πάροχο να δεχθεί το πόσο της κρατικής επιδότησης που δικαιόυται ο ΤΟΕΒ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.