Πρώτες διακοπές με τα παιδιά; Τι να κάνεις για να πάνε όλα καλά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Οργανωθείτε για να περάσετε όλοι αξέχαστα!Οι διακοπές σας πλησιάζουν και το άγχος σας μεγαλώνει, αφού σκέφτεστε πώς θα οργανώσετε όλα τα πράγματα και ιδιαίτερα των παιδιών σας.

Κάνε από νωρίς κράτηση

Ξέχασε τις διακοπές που κάνατε ως ζευγάρι που κλείνατε τελευταία στιγμή το ξενοδοχείο ή ακόμα «χειρότερα» φτάνατε στον προορισμό σας και ψάχνατε για μέρος διαμονής. Με ένα παιδί στην παρέα σας δεν μπορείς να λειτουργείς τόσο αυθόρμητα. Αυτό επειδή σίγουρα μετά το ταξίδι θα θέλει ένα κρεβατάκι για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί και κάτι να φάει ασφαλώς.

Δώσε τους μια φωτογραφική μηχανή

Τα νήπια λατρεύουν τις φωτογραφικές μηχανές. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι με μια μηχανή τους ενθαρρύνεις να παρατηρούν το περιβάλλον τους και να επικεντρώνονται σε αυτό που τους ενδιαφέρει. Ίσως μάλιστα και να εκπλαγείς από τις λήψεις τους. Σίγουρα από τις φωτογραφίες τους δεν θα ξεφύγουν τα λουλουδάκια, τα ζωάκια και τα πλοία.

Να είσαι προετοιμασμένη για το κλίμα που θα συναντήσετε

Τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα άνετα και κατάλληλα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νέο περιβάλλον, ώστε να είναι ευτυχισμένα. Φρόντισε λοιπόν να μάθεις τι καιρό κάνει στο μέρος των διακοπών σας, ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

Πρόλαβε τα μικροπροβλήματα

Φρόντισε να έχεις αντιβακτηριακά μαντιλάκια και απολυμαντικό χεριών, ειδικά φέτος λόγω κορονοϊού. Μπορεί να παράδειγμα να χρειαστεί να σκουπίσεις τα μαχαιροπίρουνα σε κάποιο εστιατόριο, ώστε να είσαι βέβαιη  για την υγιεινή ή τα χεράκια του παιδιού μετά το ταξίδι.

Μην ξεχάσεις τα φάρμακα

Όταν βρίσκεσαι εκτός προγράμματος, τρως με χρονική καθυστέρηση ή λιγότερο υγιεινά, και δεν είναι απίθανο τα παιδιά να αρρωστήσουν στις διακοπές. Για να αποφύγεις τα χειρότερα, να έχεις μαζί σου ένα κουτί πρώτων βοηθειών με αντυπυρετικά, σιροπάκι για το βήμα, θερμόμετρο και φυσικά το τηλέφωνο του παιδίατρου.

Ενθάρρυνε τα παιδιά να κρατήσουν τις δικές τους αναμνήσεις

Δώστε στα παιδιά σου ιδέες ώστε να φυλάξουν αναμνήσεις από τις διακοπές τους. Μπορούν για παράδειγμα, αν είναι μεγαλύτερα και σε ηλικία να ξεκινήσουν συλλογή από καρτ ποστάλ ή από πετρούλες στην άμμο. Φτάνοντας στην ενηλικίωση θα έχουν μια τεράστια συλλογή από διακοπές της παιδικής τους ηλικίας!

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.