Πρόστιμα σε όσους αυθαιρετούν

Τελευταία ενημέρωση 18 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των αρμοδίων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου, η αυθαιρεσία όπως όλα δείχνουν αυξάνεται.

Καθημερινά στην πόλη υπάρχουν εστίες σκουπιδιών εκτός κάδων, με ογκώδη αντικείμενα πάνω στα πεζοδρόμια ή κλαδιά πεταμένα, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο δημοτικός αστυνόμος σε περιοχές που υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, βρέθηκε μεγάλος όγκος άσπαστων κουτών στους κάδους. Μάλιστα έγινε σύσταση σε επιχειρηματίες και πολίτες για την ελαχιστοποίηση του όγκου των απορριμμάτων στους μπλέ κάδους προς αποφυγή προστίμων σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας τις επόμενες μέρες.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Βάρδας, σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες τα απορρίμματα από πολλούς μπλε κάδους, οδηγούνται στον ΧΥΤΑ, αφού οι δημότες αδιαφορούν, δεν είναι ενημερωμένοι ή πετούν στους συγκεκριμένους κάδους ακόμα και τα οργανικά σκουπίδια, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος να είναι άχρηστο και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Εξ άλλου σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, χθες (17/8), επεβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε δημότη στην περιοχή της Πλάκας, για σακούλες που τοποθέτησε εκτός κάδων και το περιστατικό φαίνεται να μην είναι το μοναδικό.

Ο κ. Βάρδας απευθύνει έκκληση σε δημότες, επιχειρηματίες και φιλοξενούμενους του Δήμου, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου και το ελάχιστο προσωπικό για την καθαριότητα της ευρύτερης περιοχής.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.