πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε διάλογο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει την Επαγγελματική Εκπαίδευση Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση


0
(0)

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί σε διάλογο το ΚΚΕ, σε μια συζήτηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, χωρίς να υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο κείμενο προς συζήτηση, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που:

  • Κλιμακώνεται η αντίδραση του κόσμου της εκπαίδευσης-των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών- απέναντι στα σοβαρότατα προβλήματα των σχολείων, που οξύνονται παραπέρα σε συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας, από τη διαχείριση της κυβέρνησης. Προβλήματα που εντείνονται λόγω και της εφαρμογής του νόμου της κυβέρνησης το καλοκαίρι με αποκορύφωμα την αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τάξη.
  • Ειδικά στα ΕΠΑΛ, τα προβλήματα διαιωνίζονται. Μια σειρά ειδικότητες δε λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, οι υποδομές είναι απαρχαιωμένες, εκπαιδευτικοί δε διορίζονται, τα κενά παραμένουν.
  • Η κυβέρνηση με την πολιτική της κρατάει τα ΑΕΙ κλειστά. Δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πανεπιστημίων.

            Απέναντι σε αυτά, η κυβέρνηση “περί άλλων τυρβάζει”. Ενώ το κύριο σήμερα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών, έτσι ώστε να μην είναι άλλη μια χαμένη χρονιά για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές.

            Απ’ αυτή την άποψη, το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει σ’ αυτή την προσχηματική συζήτηση.

 

Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.Ο. του ΚΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ»

Την αντιδραστική κατεύθυνση του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της κατά τη συζήτηση με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Ylva Johansson στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο».

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβαση του τόνισε τα παρακάτω:

«Το Σύμφωνο σας ενισχύει περαιτέρω τις αντιδραστικές κατευθύνσεις ΕΕ κυβερνήσεων που οδήγησαν στον εγκλωβισμό, στις απάνθρωπες Μόριες. Το κριτήριο της χώρας πρώτης εισόδου παραμένει. Βαφτίζετε «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό των απελάσεων και της καταστολής στα κράτη-μέλη.
Η ΕΕ οδηγεί μαζικά τα θύματα των δικών της ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην εξής fast – track μαζική διαδικασία: ξεδιάλεγμα, κράτηση κι απέλαση, κατά παράβαση ακόμη και αυτής της εξατομικευμένης αίτησης ασύλου, και με τη Frontex σε ρόλο δεσμοφύλακα. Κι όσοι καταφέρνουν και περνούν τη διαδικασία θα είναι τα «ταλέντα» προς φθηνή εκμετάλλευση από τους ομίλους.
Το πακέτο είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί. Εμείς λέμε να κλείσουν τώρα όλα τα hotspots. Άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην ηπειρωτική Ελλάδα για προσωρινή ανθρώπινη φιλοξενία, προκειμένου να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους με αναγνώριση του δικαιώματος να καταθέσουν εκεί αιτήσεις ασύλου.»

24/9/2020 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η πάγια τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να αναγορεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα και εκφράστηκε με τον εκβιασμό “αυτοπροστασία ή καραντίνα”. Όμως, η απαραίτητη αυτοπροστασία και προσωπική υπευθυνότητα του καθένα και της καθεμιάς δεν μπορεί να συγκαλύψει την κυβερνητική ανευθυνότητα και μία απαράδεκτη πολιτική, που εκδηλώνεται από την ίδια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας μέχρι τους χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία, όπου συνωστίζονται συνάνθρωποί μας.

Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και το χρόνο, που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Η αγωνία που εκφράστηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των μαθητών και εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή συνειδητής διαστρέβλωσης για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη.

Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται και αποκτάει πλέον αποκλειστική σημασία στη συλλογική ευθύνη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, μέτρα τα οποία πρότεινε το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τα πάρει στο όνομα του “υψηλού δημοσιονομικού κόστους”.

Η ανησυχία και η ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του λαού μας να γίνουν οργανωμένος  αγώνας με αιτήματα:

– Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κ.α.) στο δημόσιο σύστημα υγείας και άμεση ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ.

– Επίταξη ιδιωτικών ΜΜΜ και ένταξή τους σε ενιαίο σχέδιο για να σταματήσει ο επικίνδυνος, καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΜ. Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.

– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

– Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Είναι αλήθεια ότι ο λαός πρέπει να μάθει να ζει με τον ιό, μέχρι να ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτόν τον ιό και όχι και τον “ιό” της κρατικής ανευθυνότητας και ανεπάρκειας!

 

ΑΘΗΝΑ 24/9/2020                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Σταύρο Βαρουτσή, που έφυγε αιφνίδια, σήμερα, από τη ζωή. Ο σ. Σταύρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945.

Εντάχθηκε στο κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Δούλεψε στους εργαζόμενους μαθητές, στο κίνημα Ειρήνης. Το 1963, φοιτητής στο Πολυτεχνείο, εντάχθηκε στην οργάνωση της Σπουδάζουσας της ΕΔΑ μέχρι το 1967, με δράση στο φοιτητικό κίνημα του Πολυτεχνείου. Το 1967 εντάχθηκε στην οργάνωση του “Ρήγα Φεραίου”. Το 1974 οργανώνεται στο ΚΚΕ, στην οργάνωση των Επιστημόνων, στην Αθήνα. Υπηρέτησε το κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις, Γραμματέας της Οργάνωσης Μηχανικών, στο γραφείο του Τμήματος Λαϊκών Προβλημάτων του ΚΜΕ. Από το 1991 έως το 2011 υπήρξε  επικεφαλής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο σ. Σταύρος δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού μας, σεμνός και ακούραστος συνέβαλλε -και με την επιστημονική του γνώση- στην επεξεργασία των θέσεων και την παρέμβαση του κόμματος στον τομέα της Τοπικής Διοίκησης.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν δραστήριο μέλος του κινήματος των συνταξιούχων μηχανικών και γενικός γραμματέας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Ένωση Συνταξ/χων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων).

Η ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο  και τα δύο του παιδιά.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11.00 πμ στο νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.