Πρόσκληση ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου στα Χανιά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση δράσεων που αποτελούν μέρος του εορταστικού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι, παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων των Δήμων και των συντελεστών των εκδηλώσεων.
Οι δράσεις αφορούν στη σύγχρονη όπερα «Καπετάν Μιχάλης»  και στο εκπαιδευτικό έργο «Η επανάσταση του 1821 στο κάτοπτρο του 21ου αιώνα: Ψηφιακός ιστορικός χάρτης της Κρήτης».
Το  έργο « Καπετάν Μιχάλης» βασισμένο στο ώριμο αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, και σε σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή, θα προσφέρει στο κοινό ένα νέο πρωτότυπο έργο. Με αυτό το νέο οικουμενικό έργο αναδεικνύεται η λεβεντιά της Κρητικής ψυχής και το αιώνιο πάθος των Κρητών για την ελευθερία, συμβάλλοντας στην ανάταση ψυχής που τόσο έχουμε ανάγκη.
Ο διαδικτυακός ψηφιακός χάρτης της Κρήτης ως  εκπαιδευτικό εργαλείο συνεισφέρει ουσιαστικά στη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας στα σχολεία. Είναι  μια ψηφιακή καταγραφή των πηγών της ιστορίας της επανάστασης στην Κρήτη που μπορεί να αξιοποιηθεί και ερευνητικά. Ο διαδικτυακός ψηφιακός χάρτης της Κρήτης με σημειωμένα τα επαναστατικά γεγονότα κατά τόπους (1821- 1830) θα είναι προσβάσιμος και από το ευρύτερο κοινό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.