Πρόσκληση από την Περιφέρεια για υπογραφή μνημονίου με Δήμους και Ξενοδόχους Κρήτης για τη βιώσιμη διαχείριση των παραλιών


0
(0)

Στις 12 Μαρτίου καλούνται οι Δήμαρχοι και οι Ξενοδόχοι της Κρήτης να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια, για την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης και την αύξηση της βιωσιμότητας των παράκτιων περιοχών στο νησί.

Αφού ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα ο κύκλος διαβούλευσης που προηγήθηκε με τους εμπλεκόμενους για το μνημόνιο, αποφασίστηκε η έγκαιρη υπογραφή του ώστε να υπάρξει το περιθώριο από την πλευρά των Δήμων και των ξενοδόχων να προετοιμαστούν για την φετινή σεζόν.

Με το δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή Οδηγία της ΕΕ 2019/904 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα στη χώρα μας,  η Περιφέρεια δοκιμάζει να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα με πιο γρήγορο ρυθμό, στοχεύοντας στις παράκτιες περιοχές οι οποίες αποτελούν είσοδο της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα.

Οι Δήμαρχοι και οι ξενοδόχοι που θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια, θα συναντηθούν στο Ηράκλειο στα κεντρικά της Παγκρήτιας Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) την Πέμπτη 12 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για μια τελική ενημέρωση και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Στην κατάργηση πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης στα ξενοδοχεία, τον τακτικό καθαρισμό των παραλιών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργαζομένων και τουριστών, αλλά και σε άλλα μέτρα που έχουν προταθεί, θα δεσμευτούν οι συμβαλλόμενοι.

Η Περιφέρεια ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί το παράκτιο περιβάλλον της που το καλοκαίρι καθίσταται πιο ευάλωτο λόγω της αύξησης των επισκεπτών της και από την πλευρά της θα αναλάβει την προβολή αυτής της προσπάθειας και των συμμετεχόντων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο τη διαφήμιση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνέπεια.

Download (PPTX, Unknown)

Download (PPTX, Unknown)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *