Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο αποκτούν οι αγρότες 50 χρονών και άνω


0
(0)

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν ότι ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας είναι γερασμένος, καθώς το 27,4% των επικεφαλής αγροτών αγροκτημάτων στη χώρα είναι ηλικίας από 55 έως 64 χρονών και το 33,5% είναι 65 χρονών και πάνω. Αντίθετα, οι επικεφαλής αγρότες εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα κάτω των 40 χρονών αντιστοιχούν στο 8,3%.

Επιπρόσθετα, η αυξημένη ηλικία και η έλλειψη εκπαίδευσης των αγροτών θεωρούνται ανασταλτικοί παράγοντες διάδοσης της τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή. Αν και τα παραπάνω δεδομένα φαίνονται αποτρεπτικά για την τεχνολογική αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «50και Ελλάς» έχει βρει τρόπους να μετατρέψει τη μεγάλη ηλικία των αγροτών από ανασταλτικό παράγοντα σε δίοδο των νέων τεχνολογιών στο χωράφι.

μεγάλο μέρος των ανθρώπων που απασχολείται στον ευρύτερο αγροτικό τομέα δεν γνωρίζει πως η χρήση νέων τεχνολογιών μπορεί να τους βοηθήσει στην εργασία τους, μειώνοντας τα κόστη, αλλά και αυξάνοντας την παραγωγή τους, αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητά τους π.χ. μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών και άλλων εφαρμογών

Η «50και Ελλάς» στοχεύει στην εκπαίδευση και στην εξοικείωση των μεγαλύτερων σε ηλικία αγροτών με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να φτάσουν στην αγροτική παραγωγή. Η Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, διευθύνουσα σύμβουλος της «50και Ελλάς» και διδάκτωρ Ψυχολογίας-Γεροντολογίας, εξηγεί στην «ΥΧ» ότι «η ‘’50και Ελλάς’’ είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 και σκοπό έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (50+) και την αλλαγή των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν στην κοινωνία απέναντι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα».

Όπως η ίδια αναφέρει, «μεγάλο μέρος των ανθρώπων που απασχολείται στον ευρύτερο αγροτικό τομέα δεν γνωρίζει πως η χρήση νέων τεχνολογιών μπορεί να τους βοηθήσει στην εργασία τους, μειώνοντας τα κόστη, αλλά και αυξάνοντας την παραγωγή τους, αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητά τους π.χ. μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών και άλλων εφαρμογών. Θεωρούμε, λοιπόν, πως είναι μια ομάδα του πληθυσμού, η οποία χρήζει υποστήριξης στον τομέα των τεχνολογιών και είμαστε σε διάλογο με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, η «50και Ελλάς» ετοιμάζεται να υλοποιήσει το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης αγροτών στις νέες τεχνολογίες στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα.

Πηγή : ypaithros.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *