Πρόσβαση για μπάνιο στη θάλασσα για τα ΑΜΕΑ ετοιμάζει ο Δήμος Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Τέσσερα sea track νέας τεχνολογίας ετοιμάζει να τοποθετήσει ο Δήμος Ιεράπετρας σε 4 διαφορετικές παραλίες από το βορρά μέχρι το νότο.

Είναι μια πρόταση χρηματοδότησης που θα αναλάβει στο 100% το Υπουργείο Ανάπτυξης  για τοποθέτηση μηχανισμών σε 4 διαφορετικές παραλίες που με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να μπαίνουν  1 στην παραλία του Μύρτους, 1 στην Ιεράπετρα, 1 στον  Κουτσουρά ή το Μακρύ Γιαλό και  1 στην Παχειά Άμμο ή σε παραλία του Καβουσίου.

Τεχνική  προϋπόθεση για την τοποθέτηση είναι να βρεθούν παραλίες απάνεμες ώστε να μην προκύπτουν συχνά βλάβες όπως στο προηγούμενο  sea track που είχε τοποθετηθεί στην κάτω παραλία Ιεράπετρας. Όσο για τα νέα που θα τοποθετηθούν, θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών καθώς  όλο το σύστημα θα περιλαμβάνει ιδιαίτερη πρόσβαση στο μηχανισμό με προσωπικό χειριστήριο που θα παραδοθεί στον κάθε ενδιαφερόμενο λουόμενο, μια αλαξιέρα ακριβώς δίπλα, αλλά και ένα στέγαστρο για να μην υπάρχει χρόνος αναμονής στον ήλιο. Παράλληλα, μέσω τηλεμετρίας θα ελέγχονται από απόσταση οι καιρικές συνθήκες, αλλά θα υπάρχει και σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα γίνεται γνωστό στην παγκόσμια κοινότητα η παροχή του συστήματος για τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργαλάκης είχε σχετική συνάντηση χτες στο γραφείο του με τον αντιπρόσωπο ΤΟΕΒΑ  Κρήτης για το σκοπό αυτό, ώστε να γίνει η σύνταξη της μελέτης και να υποδειχθούν τα καταλληλότερα σημεία για την τοποθέτηση που κατά τον ίδιο αντιδήμαρχο ευελπιστεί να είναι όλα έτοιμα την επόμενη θερινή περίοδο.

Ακούστε τον κ. Γεωργαλάκη:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.