Πρόεδρος εμπόρων Κρήτης: Aφήστε μας να ανοίξουμε τα καταστήματα μας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Μήνυμα απόγνωσης έστειλε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης κ. Μ. Κουμαντάκης μέσα από το Ρ.Λ. για τον ένα μήνα που μόλις χθες συμπληρώθηκε με κλειστά καταστήματα.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους της χώρας, για την απόφασή τους να κρατήσουν την αγορά κλειστή, σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ο πρόεδρος ζήτησε να ανοίξουν άμεσα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, με την ανάληψη της ευθύνης από πλευράς των εμπόρων ότι θα εφαρμόσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

«Έχουμε “μπερδέψει” κι εμείς με όλους αυτούς τους λοιμωξιολόγους. Και δυστυχώς για τη χώρα μας ετούτη τη στιγμή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά, ό,τι ακριβώς αυτοί διατάσσουν και αυτά που εκφράζουν σε καθημερινή βάση. Τους βλέπουμε ότι καθένας έχει ξεχωριστή άποψη. Άλλος λέει και μεταφέρει στον πρωθυπουργό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και με τον καινούργιο χρόνο θα δούμε αν ανοίξουν τα πάντα. Άλλος λέει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα απ’ τον καινούργιο χρόνο. Άλλος λέει ότι το εμβόλιο δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό και υπάρχουν διάφορα θέματα. Ο ρόλος τους είναι, να είναι επιστήμονες και να ενημερώσουν τον κόσμο, ότι υπάρχει θέμα. Ότι πρέπει να τηρούμε κανόνες. Αυτός είναι ο ρόλος τους και όχι να διαμορφώνουν την πολιτική. Διότι το οικονομικό κομμάτι ποιος θα το πληρώσει; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, δεν έχουν μεγάλα βοηθήματα. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα καταστήματα ανοίγουν. Αυτό ζητάμε και εμείς, τονίζει ο κ. Κουμαντάκης.

Τέλος, μεταξύ άλλων, έβαλε προβληματισμούς, όπως με ποιον τρόπο τώρα που τελειώνει ο χρόνος θα καταφέρουν οι έμποροι της Κρήτης και γενικότερα της χώρας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τους εργαζόμενους. Ζήτησε άμεσα να “ξανανοίξει” η αγορά, τονίζοντας ότι δεν έχουν τα εμπορικά καταστήματα ευθύνη στη διασπορά του κορονοϊού και ήταν καταστροφική η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση να τα ξανακλείσει, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από το πρώτο lockdown.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.