Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας: Διαδικτυακά σεμινάρια για την αντιμετώπιση της εξάρτησης του τζόγο


0
(0)

Η προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια είναι ένα από τα σημαντικά και αναπτυσσόμενα προβλήματα στη χώρα μας και διεθνώς. Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα και εμπειρία γνωρίζουμε ότι καταστάσεις, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα λόγω του εγκλεισμού, μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για έξαρση ανάλογων προβλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το οποίο υποστηρίζει συστηματικά ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης από το τζόγο και τα συγγενικά τους πρόσωπα θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων μέσω διαδικτύου με τίτλο:

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων εξάρτησης από το τζόγο».

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων στο σεμινάριο θα συζητηθούν τα εξής:

  • Τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για προβληματική σχέση ή και εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια.
  • Υπάρχουν μύθοι ή λάθος αντιλήψεις γύρω από αυτά τα ζητήματα;
  • Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα και τι μπορούμε να κάνουμε;
  • Ποια η σημασία της αλληλοβοήθειας ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα;
  • Πως μπορούμε να λάβουμε βοήθεια από τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας;

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει πριν την έναρξη του, να πραγματοποιήσουν μία διαδικτυακή συνάντηση, για να ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν καταρχήν άνθρωποι που ζουν στις περιφέρειες ή περιφερειακές ενότητες όπου λειτουργούν Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη (Χανιά και Σητεία). Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν και ενδιαφερόμενοι/ες από άλλες περιοχές της χώρας, έπειτα από συνεννόηση με τα στελέχη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου (εφαρμογή zoom) από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα ή στα e-mail του προγράμματος στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, καθημερινά 9:00-17:00, έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις, που προηγούνται των σεμιναρίων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας
Ώρες επικοινωνίας: 09:00-17:00
Τηλέφωνο: 2410 233332
Ηλ. Ταχυδρομείο: larisa@selfhelp.gr

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης
Ώρες επικοινωνίας: 09:00-17:00
Τηλέφωνο: 2310 500477-8
Ηλ. Ταχυδρομείο thessaloniki@selfhelp.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *