Πρωτοβουλία για τοποθέτηση πεζοφάναρου στον περιφερειακό της Ιεράπετρας για την ασφάλεια μαθητών, γονέων και μόνιμων κατοίκων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Mια πρωτοβουλία για την τοποθέτηση ενός πεζοφάναρου, ενός φαναριού που λειτουργεί ώστε να περνούν οι πεζοί με ασφάλεια το δρόμο πατώντας ένα κουμπί, το οποίο ανάβει το φάναρι κόκκινο για τους οδηγούς, έχει ξεκινήσει στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στον περιφερειακό της πόλης στο σημείο που διασταυρώνεται με το δρόμο που οδηγεί στο 4ο Δημοτικό και στο 6ο Νηπιαγωγείο.

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από τη Νάντια Μπιμπίκα, που ως εκπρόσωπος Ιεράπετρας της ομάδας SOS ΒΟΑΚ, εχει καταθέσει επίσημο αίτημα προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, την Δημοτική Κοινότητα, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεωργαλάκη, και την Επιτροπή Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική επιστολή, πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο που καθημερινά διασχίζουν δεκάδες μαθητές και γονείς με μικρά παιδιά, ταυτόχρονα με πάρα πολλά οχήματα, μικρά και μεγάλα, τα οποία συχνά αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και δεν σέβονται ούτε τις υποδείξεις των σχολικών τροχονόμων που τα πρωινά βρίσκονται στο σημείο.

Παράλληλα πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο λειτουργούν πλήθος επιχειρήσεων και έτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλοί μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να διασχίζουν τον περιφερειακό της πόλης για τα ψώνια τους.

Στο σημείο δεν είναι σπάνια τα ατυχήματα και ένα τέτοιου είδους φανάρι είναι δεδομένο πως θα εξυπηρετήσει μαθητές γονείς και κατοίκους γι’ αυτό και γίνεται αίτημα για γρήγορη ικανοποίηση του αιτήματος, ενώ και από πλευράς Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, πρόκειται να στηριχθεί το συγκεκριμένο αίτημα με ψήφισμα το οποίο αναμένεται σύντομα να εκδοθεί.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.