ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ-ΠΕΠΙΣ ΚΡΗΤΗΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Τη στήριξη του στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ), εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης της Επιτροπής που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως υπάρχουν καλές ευρωπαϊκές πρακτικές που έχει υιοθετήσει και προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης και τόνισε πως σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, την Υπηρεσία, τα μέλη της Επιτροπής, «θα γίνει ότι είναι αναγκαίο» για να λειτουργήσει η Επιτροπή και να παράξει έργο.

Στην πρώτη Συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό τη νέα σύνθεσή της, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Καλλιόπη Δασκαλάκη, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης και τα μέλη της Επιτροπής. Πραγματοποιήθηκε γνωριμία των μελών και παρουσιάσθηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΠΕΠΙΣ, το έργο της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της ισότητας των φύλων και η Προγραμματική Σύμβαση «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020». Επίσης, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων για την ανάπτυξη του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων. Τέλος, συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας για το σχεδιασμό των τομέων άμεσης προτεραιότητας της ΠΕΠΙΣ και την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς: «Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και σημαντικό δείκτη της δημοκρατικότητας της κοινωνίας μας. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει δεσμευτεί δημόσια υπέρ της αρχής της ισότητας των φύλων με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες. Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας σηματοδοτεί την επαναδιατύπωση των στόχων, του οράματος και της πραγματικής δέσμευσης της Περιφέρειας Κρήτης ως προς την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων μέσω της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προτάσεων και συγκεκριμένων στρατηγικών και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Σύσταση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης-ΠΕΠΙΣ Κρήτης:

  1. Λάμπρος Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ως Πρόεδρος, αναπληρούμενος από την Κα Καλλιόπη Δασκαλάκη Περιφερειακή Σύμβουλο.
  2. κ. Μαρία Ξυλούρη-Ξημέρη, Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου, ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από την κ. Θεοπίστη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.
  3. κ. Κων/νο Κουτρουμπής, Δικηγόρος του Δ.Σ.Η., ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενος από την κ. Ευθυμία Σωμαρά, Δικηγόρος του Δ.Σ.Η., ως εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης.
  4. κ. Νικολέτα Σφακιανάκη, ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από την κ. Μαριαλένα Μπαμιεδάκη, ως εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  5. κ. Ειρήνη Μαγουλάκη, Κοινωνική Λειτουργός, υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από την κ. Μερόπη Απελίδου υπάλληλος του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, ως εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης.
  6. κ. Μαρία Παχιαδάκη ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από την κ. Μαρία Τσιριγωτάκη, ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.
  7. κ. Ιωάννη Γρηγοράκης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου,  ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενος από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Λήδα Ζαμπετάκη,  ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.
  8. κ. Ασπασία Λουπάκη, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΣΚ, ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από την κ. Καλλιόπη Παραγιουδάκη, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ε.Σ. Κρήτης, ως εκπρόσωποι των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κρήτης.
  9. κ. Βασιλική Πετούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως τακτικό μέλος, αναπληρούμενη από την κ. Αικατερίνη Μανιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως δεύτερη αναπληρώτρια την κ. Νικολέτα Ράτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ως εκπρόσωποι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Περιφέρειας Κρήτης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.