ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΟΥΝ!


0
(0)

Δελτίο Τύπου Νέας Γενιάς για voucher Μητσοτάκη

Δύο χρόνια τώρα, δίνουμε συλλογικά μια τεράστια μάχη. Προκειμένου να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, στερηθήκαμε την ελευθερία που συνοδεύει αναπόσπαστα την ηλικία μας, τη δυνατότητα να σπουδάσουμε, την ανάγκη να κοινωνικοποιηθούμε και να ερωτευτούμε, θυσιάσαμε την ψυχική μας υγεία, αντιμετωπίσαμε απομονωμένοι τις νέες ανασφάλειες και τις νέες ανισότητες που μας επιφύλαξε ο κορονωΐός και η διαχείριση του από την ελληνική Κυβέρνηση, δεν επικαλεστήκαμε ποτέ το φυσικό προνόμιο της ηλικίας απέναντι στο ηθικό και συλλογικό καθήκον της προστασίας των πιο ευάλωτων πληθυσμών, δείχνοντας αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια, βάζοντας πλάτη για το κοινό καλό.

Την ίδια στιγμή, ο κος Μητσοτάκης στα διάφορα διαγγέλματα του, εκμεταλλευόμενος συμπεριφορές ισχνών μειοψηφιών, στοχοποιούσε τη νεολαία στο σύνολο της ως κύριο υπεύθυνο για τη διάδοση του ιού, αδυνατώντας να προετοιμάσει και να πείσει την ελληνική κοινωνία, και δη το νεανικό κομμάτι της, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως το καλύτερο όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στη πανδημία. Η σημερινή απόπειρα “χαρτζιλικώματος” της νεολαίας για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα εμβολιασμού, πέρα από την έμμεση παραδοχή αποτυχίας της στρατηγικής της, αποτελεί προσβολή για τις θυσίες που έχουμε υποστεί, θίγει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της επιστήμης και των κρατικών θεσμών και ουσιαστικά κοστολογεί τη βούληση μας στη τιμή των 150 ευρώ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο εμβολιασμός του συνόλου της κοινωνίας αποτελεί τη μοναδική λύση για την επιστροφή μας στην κανονικότητα, δηλώνει την εκπλήρωση του καθήκοντος του κάθε ανθρώπου απέναντι στο συνάνθρωπο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε όμως τον εμπαιγμό και την απόπειρα εξαγοράς της γενιάς μας, την αντιμετώπιση μας ως ιδιοτελή όντα, την εκμετάλλευση της υπαρκτής ανάγκης πολλών από εμάς για λίγα περισσότερα ευρώ ως όπλα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εκστρατείας εμβολιασμού.

Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον εμβολιασμό, ως το ασφαλέστερο μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δημοκρατία μπορεί να πείθει τα μέρη της για την αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, καλλιεργώντας αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός της ζωής. Στεκόμαστε απέναντι από την προσπάθεια της Κυβέρνησης να γεννά συνεχώς κοινωνικούς αυτοματισμούς και πεδία συγκρούσεων με αναφορά στη νεολαία και τη συμπεριφορά της. Πιστεύουμε σε μια κοινωνία που το συλλογικό θα υπερτερεί του ατομικού. Και θα παλέψουμε για αυτή την κοινωνία μέχρι τέλους, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης της ζωής με καπιταλιστικούς όρους.

Εμβολιαζόμαστε λοιπόν, αλλά δεν εξαγοραζόμαστε.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με τους δημάρχους Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιο Μπινίσκο.

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι εκτάσεις στην Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους και σκανδαλωδώς να απειλείται η παράδοση τους σε ιδιώτες. Που θα συνεπάγεται και την καταπάτηση αναδασωμένων εκτάσεων που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες.

Στηρίζουμε την προσφυγή των Δήμων Δάφνης-Υμμητού και Βύρωνα στον Άρειο Πάγο, για την αναίρεση της αδικαιολόγητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Α. ΠΟΥΛΑΣ: «ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση δωρεών του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και λοιπών διατάξεων μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

 • Ακούσαμε χθες τον Πρωθυπουργό της χώρας να τάζει στους νέους επίδομα για να εμβολιαστούν. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η στρατηγική των προνομίων στους εμβολιασμένους που φτάνει στα όρια του λαϊκισμού, τακτική την οποία ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, δεν αρκεί για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.
 • Στη μάχη της εμβολιαστικής θωράκισης της χώρας δεν αρκούν μόνο τα προνόμια στους εμβολιασμένους. Η κυβέρνηση θα πρέπει στοχευμένα να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι πολίτες δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και να πράξει αναλόγως.
 • Παρότι οι δωρεές είναι ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που σε συνδυασμό με τις κρατικές δαπάνες για την υγεία, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει υγειονομικά την χώρα, δεν εντάσσεται σε έναν πραγματικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.
 • Με την επαναφορά των δημόσιων νοσοκομείων στην κανονική τους λειτουργία και την επαναλειτουργία των κλινικών τους, θα μετρήσουμε την πραγματική δυναμική του ΕΣΥ σε κλίνες ΜΕΘ και θα δούμε τι θα μείνει ως παρακαταθήκη για την μετά Covid εποχή.
 • Μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των προσλήψεων μονίμου προσωπικού που έχετε εξαγγείλει και που σε κάθε περίπτωση είναι σταγόνα στον ωκεανό.
 • Δεν έχετε βάλει μπροστά τους νέους οργανισμούς των δημόσιων νοσοκομείων.
 • Την ίδια ώρα βλέπουμε μία έντονη πρόθεση να ελέγχετε τα πάντα, όπως την παράταση των διοικήσεων των ΥΠΕ και την δυνατότητα διορισμού στις θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητή ατόμων από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους (ακόμα και από δικαστές και πανεπιστημιακούς) που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Ίσως με μόνο ουσιαστικό προσόν, την φιλική σχέση τους με την κυβέρνηση.
 • Σήμερα εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία κατά 788 εκατ. ευρώ το 2020, για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Πόσα όμως από τα κονδύλια αυτά είναι πραγματικές δαπάνες που ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πόσες είναι σπατάλες σε απευθείας αναθέσεις, σε αυτοδιαγνωστικά τεστ, σε ραπιντ τεστς και σε προσλήψεις από το παράθυρο ημέτερων και κολλητών;
 • Ήδη προσπαθείτε επικοινωνιακά να «ξεπλύνετε» τον ιδιωτικό τομέα, μιλώντας για δήθεν «επιτυχημένη» συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατά τη διαχείριση της πανδημίας – ενώ η αλήθεια είναι ότι αφήσατε σκόπιμα το ΕΣΥ να αναλάβει αποκλειστικά τα Covid περιστατικά.
 • Και μέσα σε όλα αυτά, περιλαμβάνετε και διατάξεις αποσπασματικές, που μοιάζουν περισσότερο με διευθετήσεις, παρά με ολοκληρωμένες ρυθμίσεις στην σωστή κατεύθυνση.
 • Επιχειρείτε μόνιμα να εκβιάζετε την θετική ψήφο ανοχής μας, με πρόσχημα την ψήφιση συμβάσεων δωρεών που έχει ανάγκη το σύστημα, λόγω της πολυετούς υστέρησης πόρων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/s13dYiuAw7k

ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ

Τα μέτρα διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους, πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και να υπάρχουν σοβαροί έλεγχοι. Με ευθύνη της πολιτείας. Αλλιώς δεν θα έχουν νόημα.

Κατά τα λοιπά επισημαίνουμε ότι ο κύριος στόχος παραμένει ο μαζικός εμβολιασμός και εκεί πρέπει να δοθεί όλο το βάρος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΟΜΟΛΟΓΕΙ «ΜΕΣΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!

Γκάφα ολκής και μάλιστα διπλή, από τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, ο οποίος, μετά την πρόσφατη παραβίαση των μέτρων με το τρικούβερτο γλέντι, επανήλθε …δριμύτερος, αυτή τη φορά στη βουλή. Αναφερόμενος προσωπικά στην επίσης Λαρισαία βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είχε προηγηθεί και κατακεραύνωσε το 150άρι της Κυβέρνησης στα νέα παιδιά για να εμβολιαστούν και κυρίως για την ηθική που μια τέτοια πολιτική εξαγγελία παράγει, φέρνοντας ως παράδειγμα τα δικά της παιδιά που θα πρέπει με τη λογική της Κυβέρνησης να τα …χαρτζιλικώνει για κάθε επωφελή επιλογή τους, ο Χρήστος Κέλλας ξεσπάθωσε: «…για τα παιδιά σας που λέτε ότι αισθάνονται ότι εξαγοράζονται με 150 ευρώ, δεν το πιστεύω, γιατί τα ξέρω και είναι εξαιρετικά παιδιά. Θα σας πω, όμως, ότι τα δικά μου παιδιά μου είπαν, απευθυνόμενα σε εμένα, να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα, χωρίς να υπάρξει το 150άρι, κυρία Λιακούλη. Αυτή είναι η διαφορά μας, για να καταλάβετε γιατί εμείς είμαστε εκεί που είμαστε», ενώ το…τελικό χτύπημα έδωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν αναφερόμενος στον καθηγητή που εξήρε προηγούμενα η κ. Λιακούλη, είπε «ξέρω τον κ. καθηγητή, τον κ. Γουργουλιάνη, τυχαίνει να είμαστε συμφοιτητές και τον αγαπώ ιδιαίτερα, αν και είναι Βολιώτης». Μετά από αυτά, όλοι έμειναν άφωνοι, ενώ ο ίδιος επιχειρούσε να συμμαζέψει , τα ασυμμάζευτα…

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ : Η Ν.Δ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΚΕ

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό

Θέμα: Η άθλια διαχείριση και η αδιαφανής πελατειακή κατανομή του Εθνικού Αποθέματος που ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται και επι Ν.Δ. και προκαλεί άνιση μεταχείριση στην κατανομή του από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥΠΑΑΤ, μεταξύ των παραγωγών που συνεισφέρουν στην δημιουργία του.

Κύριε Υπουργέ

Η κατανομή του Εθνικού Αποθέματος ενισχύσεων 2020 συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση προβλημάτων αφού μεταξύ των νόμιμων δικαιούχων παρεισφρύουν δόλια κομματικά ρουσφέτια ημετέρων της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά της μεγάλης αδιαφάνειας αποτελούν τα εξής στοιχεία:

Για πρώτη φορά γίνεται συμπληρωματική κατανομή Εθνικού Αποθέματος εντός του ίδιου έτους αιτήσεων ΟΣΔΕ 2020, λίγο πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία πληρωμών 30.6.2021, που είναι σε αξία μεγαλύτερη της κύριας κατανομής που έγινε τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο η συμπληρωματική κατανομή γίνεται για να ικανοποιήσει μεταξύ άλλων και ρουσφετολογικές δεσμεύσεις που έμειναν έξω από την πρώτη κατανομή και θα ανέλθει σε 48 εκ ευρώ επιπλέον των 44 εκ ευρώ της αρχικής κατανομής του Δεκεμβρίου!
Ενώ έχει ανακοινωθεί η πληρωμή της συμπληρωματικής κατανομής στις 29 Ιουνίου δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση της κατανομής του Εθνικού Αποθέματος σε παραγωγούς και Περιφέρειες. Η πληρωμή προηγείται της κατανομής. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αδιαφάνειας είναι σαν να γίνεται πληρωμή των νέων αγροτών πριν δημοσιοποιηθεί ποιοι έχουν ενταχθεί στο μέτρο των νέων αγροτών.
Η κατανομή παραβιάζει την παράγραφο 4 του άρθρου 30, του Καν. (ΕΕ), 1.307’/2013 που υποχρεώνει τα κράτη μέλη χορηγούν δικαιώματα ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα με αντικειμενικά κριτήρια και κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των γεωργών και να αποφεύγονται οι στρεβλώσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού.
Προκειμένου μαζί με τους νόμιμους δικαιούχους να ικανοποιηθούν τα ρουσφέτια ημετέρων, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ συνεργάζονται εξωθεσμικά με διάφορα κέντρα που προωθούν την τεχνητή δημιουργία των προϋποθέσεων (υπερβολικές δηλώσεις εκτάσεων βοσκοτόπων και ζώων που δεν κατέχουν) για την απόκτηση πλεονεκτημάτων ενισχύσεων από το εθνικό απόθεμα που είναι έως και 10 φορές μεγαλύτερα από τον Μ.Ο. των ενισχύσεων των υπολοίπων δικαιούχων επιδοτήσεων.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ενισχύσεων οδεύει προς αντιπαραγωγικές επιλογές (αγρανάπαυση, βοσκότοποι σε καλή γεωργική κατάσταση, αγριλιές κλπ) την στιγμή που μετά την πανδημία ο παραγωγικός πρωτογενής τομέας χρειάζεται πλήρη αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για να ανακάμψει.
Η κατάσταση αυτή δικαιώνει πλήρως τον τραγέλαφο της εξόφλησης της πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης στις 17 και 21 Δεκεμβρίου 2020 αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να κρύψει με κάθε τρόπο τις πραγματικές της επιδιώξεις εις βάρος του συνόλου των αγροτών. Επιβεβαιώνει δυστυχώς πλήρως την δυσφορία και την αγανάκτηση των αγροτών ότι προκειμένου να συγκαλυφθούν οι παρατυπίες και η εξυπηρέτηση ημετέρων στις πληρωμές της εξόφλησης του Δεκεμβρίου 2020 περισκόπησαν αδικαιολόγητα και χωρίς καμία εξήγηση πάνω από ποσά πάνω από το 10% των ενισχύσεων τα οποία ποτέ δεν θα λάβουν.

Η αδιαφάνεια αυτή είναι προκλητική ιδίως για τους νέους που ενώ δεν μπορούν εν μέσω της κρίσης, να βρουν διαθέσιμη γη έστω και λίγων στρεμμάτων για να αιτηθούν κατανομή εθνικού αποθέματος και να ξεκινήσουν την γεωργική δραστηριότητά τους, την ίδια στιγμή βλέπουν να έχει γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κατανομή μεγάλων δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος σε επιτήδειους αιτούντες, που δεν ασκούν καμία γεωργική δραστηριότητα απλά δηλώνουν κάτοχοι ή ενοικιαστές ιδιωτικών βοσκοτόπων.

Την ώρα που οι επιλαχόντες νέοι αγρότες και σχέδια βελτίωσης αναζητούν εναγωνίως σχετικά μικρά ποσά ενίσχυσης για να θέσουν σε παραγωγική λειτουργία τα σχέδια των επενδύσεων και η κυβέρνηση τους κουνάει το δάχτυλο ότι αυτό είναι αντικανονιστικό, την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραβιάζοντας τον κοινοτικό κανονισμό διασπάθισε τους πόρους σε αντιπαραγωγικά ρουσφέτια πάνω από 150 εκ. ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια. Πραγματική πρόκληση και κυρίως σκάνδαλο αδιαφανούς διαχείρισης. Η διαφορά είναι ότι ενώ στο μέτρο των νέων αγροτών οι λίστες με τους δικαιούχους δίνονται πριν στην δημοσιότητα με το Εθνικό Απόθεμα, το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αρνούνται για ψηφοθηρικούς λόγους πεισματικά την δημοσιοποίηση των στοιχείων των δικαιούχων. Η Κυβέρνηση προτιμά να περικόπτει με αδιαφάνεια ανέξοδα ποσά από τους 600.000 παραγωγούς για να ικανοποιήσει τα αντιπαραγωγικά ρουσφέτια της, αντί να βρει λίγα ποσά κα να ενισχύσει νέους και νέες παραγωγικές εκμεταλλεύσεις με έτοιμες επενδύσεις.

Την ώρα που οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να βρουν βοσκοτόπια και πλήττονται από την μεγάλη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, βλέπουν αγανακτισμένοι το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τους περικόπτουν τις ενισχύσεις για να τις δώσουν με αντιπαραγωγικό ψηφοθηρικό τρόπο σε πειρατές των επιδοτήσεων. Αντί η Κυβέρνηση να δώσει την διαχείριση των βοσκοτόπων στις Περιφέρειες της χώρας και τους κτηνοτρόφους προτιμά την αδιαφάνεια και την ασάφεια στην διαχείριση ώστε να ευνοούνται παράνομες διαδικασίες. Έτσι το πλεονέκτημα της χώρας ενόψει της νέας ΚΑΠ από την ενσωμάτωση των 9,3 εκ. στρεμμάτων βοσκοτόπων λόγω της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξελίσσεται σε αντιπαραγωγικό φιάσκο και σκάνδαλο.

Επειδή η συνεχιζόμενη αδιαφάνεια αποτελεί σοβαρή παράλειψη απέναντι στη χρηστή διοίκηση και στην παραγωγική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και στον περιορισμό των παρατυπιών και των παρανομιών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να προστατεύσει τους δικαιούχους και να διορθώσει τις στρεβλώσεις, παρατυπίες και τα σφάλματα στην κατανομή του Εθνικού Αποθέματος 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το 2021, όπου φαίνεται ότι λόγω της ψηφοθηρικής νοοτροπίας, με την οποία αντιμετωπίζει το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ το θέμα, το σκάνδαλο συνεχίζεται και το ζήτημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο εκθέτοντας τη χώρα;

2) Ποια είναι τα δικαιώματα που περικόπηκαν για να δημιουργηθεί το Εθνικό Απόθεμα προς διανομή το έτος 2020; (Να κατατεθούν οι Πίνακες των στοιχείων)

3) Ποια είναι τα αντίστοιχα ποσά που κατανεμήθηκαν σε δικαιούχους του Εθνικού Αποθέματος το 2020 και σε πόσους παραγωγούς της κάθε Περιφέρειας; (Να κατατεθούν Πίνακες Στοιχείων)

4) Πόσες από τις εκτάσεις που κατανεμήθηκε Εθνικό Απόθεμα αφορούσαν, αγρανάπαυση, βοσκότοπους σε καλή γεωργική κατάσταση (χωρίς ζώα), αγριλιές, χαρουπιές και ακρόδρυα και για πόσους δικαιούχους το 2020 και ποιες από αυτές τις εκτάσεις αφορούν ιδιωτικά βοσκοτόπια ενοικιαζόμενα ή ιδιόκτητα.

Και παρακαλούμε για την ενημέρωση της Βουλής:

Να κατατεθούν με τήρηση των στοιχείων προσωπικών δεδομένων οι πίνακες δικαιούχων 2020 στους οποίους θα αναφέρεται, η έδρα της εκμετάλλευσης και η Περιφέρεια των αγροκτημάτων, το ποσό του Εθνικού Αποθέματος που τους κατανεμήθηκε, το επιπλέον ποσό για το πρασίνισμα, η εξισωτική αποζημίωση που τους έχει καταβληθεί και τα στοιχεία των ζώων που θεώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι κατέχουν, και τις εκτάσεις, χωρισμένες σε 4 συγκεντρωτικές κατηγορίες, α)καλλιέργειες, β) βοσκότοποι, γ) αγρανάπαυση, δ) βοσκότοποι σε καλή γεωργική κατάσταση με την έδρα που βρίσκονται οι εκτάσεις από τα αγροτεμάχια κάθε κατηγορίας (Να κατατεθούν οι αναλυτικοί Πίνακες των στοιχείων)

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Απόστολος Πάνας

Μιχάλης Κατρίνης

Κώστας Σκανδαλίδης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρήστος Γκόκας

Χαρά Κεφαλίδου

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ευαγγελία Λιακούλη

Γιώργος Μουλκιώτης

Μπαράν Μπουρχάν

Δημήτρης Μπιάγκης

Ανδρέας Πουλάς

Γιώργος Φραγγίδης

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.6.2021

Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε Δάφνη-Υμηττό & Βύρωνα για τους δημόσιους χώρους

«Να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων» κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, έπειτα από τη συνάντησή της με τους δημάρχους Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιο Μπινίσκο. Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το Κίνημα στηρίζει την προσφυγή των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα στον Άρειο Πάγο, για την αναίρεση της αδικαιολόγητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, σημειώνοντας τα εξής: «Οι εκτάσεις στην Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους και σκανδαλωδώς να απειλείται η παράδοση τους σε ιδιώτες. Που θα συνεπάγεται και την καταπάτηση αναδασωμένων εκτάσεων που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες».

Προνόμια εμβολιασμένων με ελέγχους και μαζικό εμβολιασμό

Τα προνόμια πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει να υπάρχουν σοβαροί έλεγχοι, με ευθύνη της πολιτείας. Όχι ξανά με ευθύνη των πολιτών στους οποίους η κυβέρνηση “κουνά” προκλητικά το δάχτυλο από την αρχή της πανδημίας. Αν τα μέτρα δεν είναι εφαρμόσιμα, δεν θα έχουν νόημα. Ο κύριος στόχος παραμένει ο μαζικός εμβολιασμός και εκεί πρέπει να δοθεί όλο το βάρος της.

Προανακριτική Επιτροπή:

Η βίαιη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής, με κύρια ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν βοήθησε αλλά, αντιθέτως, δυσχέρανε και εν μέρει ματαίωσε την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Οι εργασίες της Επιτροπής οδήγησαν σε πλήρη επιβεβαίωση των απόψεων που είχαμε υποστηρίξει ήδη από τους κρίσιμους μήνες του 2016. Ο κομβικός συντονιστικός ρόλος του τότε Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά επιβεβαιώνει την άποψη ότι η διοργάνωση και υλοποίηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 χαρακτηρίστηκε από την έντονη και μεθοδική απόπειρα της τότε Κυβέρνησης να αποκτήσει τον μερικό έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσω της νόθευσης και χειραγώγησης του διαγωνισμού. Όλα αυτά, μάλιστα, με ευθύνη και συντονισμό του Υπουργού που ήταν εξ αρμοδιότητος προορισμένος να διαφυλάξει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την καθαρότητα του ανταγωνισμού. Προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο πρώην Υπουργός Ν. Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» και τον κεντρικό συντονιστή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγχο ενός μέσου ενημέρωσης, αρχικά τηλεοπτικού σταθμού και εν συνεχεία εφημερίδας. Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 Συντάγματος και το άρθρο 5 παρ. 4 ν. 3126/2003 προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 ΠΚ), να συνεχιστεί από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές η διερεύνηση τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων από πολιτικά ή μη πρόσωπα.

Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί «μέσον» για τον εμβολιασμό των παιδιών του

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, μετά την πρόσφατη παραβίαση των μέτρων με το τρικούβερτο γλέντι, σήμερα υπέπεσε σε ακόμη μία γκάφα ολκής στην προσπάθειά του να «αποκρούσει» την κριτική του Κινήματος Αλλαγής για το Freedom Pass. Όπως ομολόγησε ανερυθρίαστα ο ίδιος από το Βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην κ. Λιακούλη: «[…] Τα δικά μου παιδιά μου είπαν, απευθυνόμενα σε εμένα, να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα, χωρίς να υπάρξει το 150άρι, κυρία Λιακούλη. Αυτή είναι η διαφορά μας, για να καταλάβετε γιατί εμείς είμαστε εκεί που είμαστε». Και πράγματι, επιβεβαιώνουμε στον κ. Κέλλα και τη ΝΔ ότι αυτή είναι η διαφορά μας, διότι δεν έψαξαν όλων τα παιδιά να βρουν τρόπους να εμβολιαστούν νωρίτερα.

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Η αλήθεια δεν μπορεί να περιμένει

Η έρευνα για τον θάνατο του αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Σήφη Βαλυράκη είναι χρέος για το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Πρέπει επιτέλους να διερευνηθεί εις βάθος και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τις συνθήκες και τους υπαίτιους του τραγικού του θανάτου. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του θανάτου του, το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, λαμβάνοντας μάλιστα την καταφατική απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Ούτε όμως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει ενεργά στην διαδικασία διαλεύκανσης φαίνεται να έχει λάβει κάποια πρωτοβουλία. Αντιθέτως μάλιστα, κάποιοι έσπευσαν να προδικάσουν ότι πρόκειται για «ατύχημα», την ώρα που υπάρχουν μάρτυρες που τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Το Κίνημα Αλλαγής παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία των ερευνών και θα επανέλθει άμεσα αν χρειαστεί. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.