Προχωρούν οι εργασίες στο αεροδρόμιο Καστελίου


0
(0)

Ξεκίνησαν οι πρώτες πρόδρομες εργασίες στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι. Το μεγάλο έργο, που επίσημα ξεκίνησε να θεωρείται υπό κατασκευή στις 8 Φεβρουαρίου 2020, σταδιακά θα ανεβάζει ταχύτητες και το 2021 θα ξεκινήσουν οι κατασκευές.

Να σημειώσουμε πως φέτος είναι χρονιά κυρίως μελετών όμως κάποιες πρώτες εργασίες αρχίζουν να εκτελούνται. 0Σε αυτή τη χρονική στιγμή στο οικόπεδο γίνεται αποψίλωση δέντρων, αφαίρεση φυτικών και ότι είναι απαραίτητο για τη διάνοιξη των απαραίτητων οδικών προσβάσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Αυτό κρίνεται απαραίτητο για να μπορούν μελλοντικά τα βαριά οχήματα να μετακινούνται από και προς το εργοτάξιο.

Επίσης έχει οριοθετηθεί ο χώρο που θα ξεκινήσουν οι αρχαιολόγοι τις ανασκαφές. Ήδη έχουν εκτελεστεί κάποιες πρώτες αρχαιολογικές τομές για να διαπιστωθεί που θα πρέπει να επικεντρωθεί το ανασκαφικό έργο.

Στο πεδίο της απασχόλησης, σήμερα στο εργοτάξιο εργάζονται 35 άτομα, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί και μέχρι το τέλος του έτους οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν τους 300. Το προσωπικό είναι στην πλειοψηφία του από την περιοχή. Στο απώγειο της κατασκευαστικής περιόδου οι άμεσα εργαζόμενοι θα είναι περίπου 500 ενώ από εταιρείες που θα συμβληθούν με την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR η απασχόληση αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, σε περίπου 2.000 άτομα. Στο πεδίο των απαλλοτριώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα και το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές έχει προχωρήσει.

5 χρόνια

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες κατασκευαστικά και περιβαλλοντικά τεχνικές και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των αερομεταφορών της Κρήτης.

Θα χρειαστούν πέντε χρόνια κατασκευών για να ξεκινήσει η επίσημη εμπορική λειτουργία του. Σε αυτά, υπολογίζεται και ο απαραίτητος χρόνος της δοκιμαστικής λειτουργίας. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κρίσιμος παράγοντας για να μην έχουμε καθυστερήσεις, είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2021 όλες οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις καθώς και οι αρχαιολογικές εργασίες.

Το αντικείμενο κατασκευής περιλαμβάνει ένα νέο αεροδρόμιο καθώς και ένα αυτοκινητόδρομο 18χλμ με δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας που θα το συνδέει με τον ΒΟΑΚ στο ύψος της Χερσονήσου. Επίσης θα περιλαμβάνει και ένα οδικό άξονα που θα το συνδέει με τον ΝΟΑΚ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *