«Προχωρεί η επίλυση του θέματος των παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης – Επιμένει η Κυβέρνηση στην άρνηση της για αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του ΙΑΝΟΥ στη Κρήτη- 16-17 Δεκεμβρίου η καταβολή των ενισχύσεων».​


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

«Προχωρεί η επίλυση του θέματος των παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης που αποκλείονται εξαιτίας ΟΣΔΕ 2019 από τις αποζημιώσεις  για τον κορωνοϊό – Επιμένει η Κυβέρνηση στην άρνηση της για αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του ΙΑΝΟΥ στη Κρήτη- 16-17 Δεκεμβρίου η καταβολή των ενισχύσεων».

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η  επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την άδικη και άνιση  κυβερνητική μεταχείριση των πληγέντων στην Κρήτη.

Ο κ.Κεγκέρογλου τόνισε ότι η Κρήτη υπέστη μεγάλες καταστροφές τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 20 – 22 Οκτωβρίου 2020 τα οποία προκάλεσαν ζημιές και καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, όσο και από τα πλέον ακραία καιρικά φαινόμενα λίγες μέρες αργότερα στις 6-10 Νοεμβρίου που προκάλεσαν πολύ μεγαλύτερες και ευρύτερες καταστροφές σε όλες σχεδόν τις περιοχές του νησιού και (ξανά) ζήτησε από τον Υπουργό να ισχύσουν και στην Κρήτη αναλογικά οι διαδικασίες των νόμων 4728/2020 και 4737/20 που εφαρμόστηκαν για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα του ΙΑΝΟΥ στην Θεσσαλία όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και ο Διοικητής του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκε το νησί τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσθετη γραφειοκρατική διαδικασία  που είναι επιβαρυντική και για τους ασφαλισμένους.

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον άδικο αποκλεισμό των μισών παραγωγών προϊόντων  θερμοκηπίων της Κρήτης από τις αποζημιώσεις   για τον κορωνοϊό, αφού η αγροτική παραγωγή Μαρτίου και Απριλίου και εν πολλοίς Μαΐου και Ιουνίου, έχει   συμπεριληφθεί στην δήλωση ΟΣΔΕ  «επίσπορης καλλιέργειας» του 2019 και το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο γίνονται οι αιτήσεις καταβολής αποζημιώσεων δέχεται μόνο δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020 και ζήτησε την άμεση επίλυση του θέματος, με την δυνατότητα συμπερίληψης και των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2019 όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ο Υπουργός σε ότι αφορά τον άδικο αποκλεισμό των μισών παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων, δεσμεύτηκε στον κ.Κεγκέρογλου ότι βαίνει προς επίλυση τις αμέσως επόμενες ημέρες αλλά επιμένει στην  άρνηση του για αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του Ιανού για τις καταστροφές στη Κρήτη και ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν εκτάκτως για τον ΕΛΓΑ επιπλέον των 14, 6 ακόμη γεωτεχνικοί. Παράλληλα ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι η πληρωμή της β’ δόσης της ενιαίας ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί στις  16 και 17 Δεκεμβρίου.

Βίντεο από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης  στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

https://youtu.be/FddOF2up_hQ

Αντί πλουραλισμού και πολυφωνίας – η Δικομματική μονοφωνία στο 90% -Σκοπιμότητες και παραγκωνισμός των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.

Στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα, ο γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στο ν/σ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα σωφρονιστικά καταστήματα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις Κυβερνητικές σκοπιμότητες και τον παραγκωνισμό των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Κεγκέρογλου:

«O πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε ανελεύθερα καθεστώτα και δικτατορίες το πρώτο που χτυπούν είναι η ενημέρωση των πολιτών, η πολυφωνία και ο πλουραλισμός.

Βεβαίως και σε δημοκρατικά συστήματα  ανάλογα με την ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση των κυβερνήσεων και τις πρακτικές που αυτές ακολουθούν, έχουμε προσπάθειες ελέγχου των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Το έχουμε παρατηρήσει και στη χώρα μας όταν σε κρίσιμες περιόδους υπήρξε προσπάθεια ελέγχου των μέσων.

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας των μέσων προκειμένου να τα ελέγχει. Με ένα ρυθμό ελεγχόμενο χρηματοδοτήσεων, με επιλεκτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και με μια σειρά άλλες παρεμβάσεις. Είναι πασιφανές ότι το κάνει αποτελεσματικότερα απ’ ότι προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα με σημαντικές αποτυχίες.

Η έκθεση του ΕΣΡ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας και αποκαλύπτει  όλο το μέγεθος του περιορισμού της πολιτικής πολυφωνίας και του πλουραλισμού.

Τη θέση της πολιτικής πολυφωνίας πήρε η δικομματική μονοφωνία. 90% (Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ) είναι το νούμερο που η έκθεση του ΕΣΡ έχει αποτυπώσει.

Η χθεσινή απεργία των δημοσιογράφων αφορά ένα μόνο από τα δεκάδες θέματα που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση για να υλοποιεί την πολιτική της. Την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση της εργασίας και του ρόλου των δημοσιογράφων στα Μέσα επικοινωνίας.

Το ν/σ όμως που προωθεί ο κ.Πέτσας  έχει πάρα πολλές γκρίζες και μαύρες διατάξεις, εξυπηρετεί σκοπιμότητες, ακόμη και με την ενσωμάτωση της οδηγίας της Ε.Ε, την οποία προωθεί με διαφορετικό τρόπο από ότι η Ε.Ε θεσμοθέτησε αυτή την οδηγία. Θα τα πούμε όμως όταν κατατεθεί το ν/σ.

Θέλω όμως να τονίσω σήμερα ότι η Κυβέρνηση έχει μια μόνιμη τακτική εις βάρος των Περιφερειακών Μέσων Επικοινωνίας, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και των τηλεοπτικών σταθμών.

-Το 30% που προβλέπεται από τον νόμο για τη διαφημιστική δαπάνη ότι  πρέπει να κατανέμεται στα περιφερειακά μέσα δεν υπάρχει πουθενά.

-Η επιδότηση εργασίας μια αναγκαία πράξη για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και για τα άλλα περιφερειακά και τοπικά μέσα  που θα διασφάλιζε ότι μέσω της εργασίας στηρίζονται δεν υπάρχουν για τα περιφερειακά μέσα.

-Δεν υπάρχουν στο χάρτη της Κυβέρνησης, αφού θεωρεί ότι αν τα έχει καλά μόνο με τα κεντρικά κάνει τη δουλειά της και αυτό είναι ντροπή.

-Υπερφορολόγηση αλλά μόνο για τα περιφερειακά μέσα, διότι στα άλλα υπάρχουν μια σειρά άλλες διευκολύνσεις.

Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Ο ρόλος των μέσων είναι σημαντικός και των κεντρικών και των περιφερειακών και ο έντυπος τύπος και ο ηλεκτρονικός και τα τηλεοπτικά μέσα έχουν τη δική τους αξία και δεν μπορεί να απομειωθεί ούτε να στραγγαλιστεί ο ρόλος τους με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν έφταναν οι χρηματοδοτήσεις χωρίς κριτήρια, έρχεται και ένα ν/σ με τις σκοπιμότητες. Θα το αντιμετωπίσουμε με καθαρό λόγο αλλά και ισχυρό ρόλο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Βίντεο από τη την τοποθέτηση του κ.Κεγκέρογλου  στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.