Προχωρά με νέο ΔΣ ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο η δημοτική βιβλιοθήκη της Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο με νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει τελικά η νέα δημοτική βιβλιοθήκη της Ιεράπετρας, η μεταστέγαση της οποίας έχει ξεκινήσει και πρόκειται το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού Δημαρχείου της Ιεράπετρας μαζί με το νέο Ψηφιακό Μουσείο.

Η Χρύσα Χατζημαρκάκη, αρμόδια αντιδήμαρχος που έχει αναλάβει το θέμα, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στην βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τις δύο μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της χώρας, όπου οι υπεύθυνοι την ενημέρωσαν για μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την οργάνωση και λειτουργία μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης.

Όπως είπε η δημοτική βιβλιοθήκη της Ιεράπετρας δεν μπορεί να λειτουργήσει στο επίπεδο των παραπάνω βιβλιοθηκών, όμως θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσει με όλα τα σύγχρονα πρότυπα και να είναι άνετη, φιλόξενη και λειτουργική για όλους τους επισκέπτες μεγάλους και μικρούς, αφού θα λειτουργήσει και παιδική βιβλιοθήκη.

Το ζήτημα της διοίκησης της βιβλιοθήκης ήταν κάτι που απασχολούσε τον τελευταίο καιρό τον Δήμο αλλά και τη Μορφωτική Στέγη της Ιεράπετρας η οποία τα τελευταία χρόνια ως σύλλογος ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Τελικά όπως είπε η αντιδήμαρχος έχει παρθεί η απόφαση να δημιουργηθεί ένα νέο αυτόνομο νομικό πρόσωπο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται χρήματα, να κάνει προσλήψεις κλπ, και να αποκτήσει το δικό του ΔΣ στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και άτομα που έχουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη νέα βιβλιοθήκη, χωρίς να εξαρτώνται τα πάντα από κάποια υπηρεσία και άτομα του Δήμου Ιεράπετρας.

Όλες αυτές οι διαδικασίες θα προχωρήσουν παράλληλα με τη μεταστέγαση που θα ξεκινήσει και περιλαμβάνει τη μεταφορά και καταγραφή όλων των βιβλίων που υπάρχουν  και προς το παρόν έχει αποφασιστεί να γίνει με συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου και άτομα από τη Μορφωτική Στέγη που θέλουν να συμμετάσχουν.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.