Προχωρά η δημιουργία χώρου φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων στην Ιεράπετρα


0
(0)

Με την περισσότερες παρατάξεις απούσες και τις παρατάξεις Καλαντζάκη και Χηνόπουλου συνεχίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Ένα από τα θέματα τα οποία εγκρίθηκαν αφορά και την αξιοποίηση χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου Ιεράπετρας, δυτικά του φράγματος Μπραμιανών για τη δημιουργία ενός χώρου προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης ζώων.

Η μελέτη όπως είπε η κα Ρουμελιωτάκη είναι σε τελικό στάδιο και αυτή τη στιγμή χρειάζεται ακόμα μια έγκριση από υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να υποβληθεί προς κρατική χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο συγκεκριμένος χώρος όπως είπε η αντιδήμαρχος δεν έχει σκοπό να συγκεντρώνει τα αδέσποτα του Δήμου, αλλά πρόκειται για μια εγκατάσταση στην οποία θα μεταφέρονται προσωρινά ζώα τα οποία είτε είναι άρρωστα ή επιθετικά με στόχο να αντιμετωπίζονται άμεσα τα περιστατικά που προκύπτουν.

Στο χώρο αυτό με την επίβλεψη από μόνιμο κτηνίατρο, θα γίνεται περίθαλψη των άρρωστων ζώων, στειρώσεις και τσιπάρισμα και στη συνέχεια τα ζώα θα απελευθερώνονται όπως προβλέπει η νομοθεσία, ή θα δίνονται προς υιοθεσία.

Το ποια ζώα θα μεταφέρονται εκεί θα είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων, στην οποία συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι του Δήμου Ιεράπετρας, δύο εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων και ένας κτηνίατρος.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *