ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΚΑΙ Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2020 ΜΕ ΤΡΙΑ (3) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ


0
(0)

Πρόταση των βουλευτών Β. Κεγκέρογλου, Γ. Φραγγίδη και Γ. Μουλκιώτη για Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού 2020 με τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους

Ο Γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου και οι Βουλευτές Γιώργος Φραγγίδης και Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσαν σήμερα προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020 για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν επτά (7) εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων.

«Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της, επιτάσσουν άμεσες αποφάσεις για ενεργητικές πολιτικές οικονομικής δραστηριοποίησης και στήριξης της εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με το μικρότερο κοινωνικό κόστος για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός και όλες οι δραστηριότητες γύρω από αυτόν είναι οι πλέον πληττόμενοι τομείς, παράλληλα με το Πρόγραμμα ενεργοποίησης των θέσεων εργασίας και τις άλλες πρωτοβουλίες, χρειάζεται άμεσα ένα ευρύ ενεργητικό Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους το 2020 που ενσωματώνει και τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, με πολλαπλασιασμό των δικαιούχων και ωφελούμενων.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020, για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, με διάστημα υλοποίησης από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και ενεργοποιεί 7 εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παρέχει, πέντε (5) διανυκτερεύσεις ανά ωφελούμενο, ημιδιατροφή και έξοδα μετακίνησης, με πλαφόν ανά ωφελούμενο 250 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 750 εκατ. Ευρώ στα οποία συνυπολογίζονται και τα ποσά που ήδη προβλέπονται για τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της εργατικής και αγροτικής εστίας.

Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται:

α) 1 εκ 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι,

β) 800 χιλιάδες συνταξιούχοι,

γ) 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες,

δ) 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και

ε) 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα, με ενεργητικές πολιτικές και επιδότηση δραστηριότητας και εργασίας, αντί των επιδοτήσεων ανεργίας και των αποζημιώσεων που θα αναγκαστεί να καταβάλλει εκ των υστέρων ή να απωλέσει από τα έσοδα το Δημόσιο.

Το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020 που προτείνουμε αποτελεί το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την στήριξη του τουρισμού, των εργαζομένων και όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν αφού αφορά τρία (3) εκατομ. πολίτες, ενεργοποιεί 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν επτά (7) εκατομμύρια ημερομίσθια και μαζί με την πρόταση, κατατέθηκαν σήμερα ως επίκαιρες ερωτήσεις προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη, Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής για έλλειψη σχεδίου για τον τουρισμό και διαγκωνισμούς των Αρίστων

Την ίδια στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής επεξεργάζεται και δίδει στη δημοσιότητα σειρά μέτρων και προτάσεων για ένα πλήρες Εθνικό Σχέδιο για τη διάσωση του τουρισμού, τα κυβερνητικά στελέχη διαγωνίζονται για το ποιος θα «κερδίσει» πρώτος τις εντυπώσεις. Η δημοσιοποίηση από τον Υπουργό Τουρισμού των υγειονομικών κανόνων που θα υιοθετήσει η χώρα, σε κομματική οργάνωση της Ν.Δ, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση και οι σημερινές διαρροές για δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για τις τακτικές του Υπουργού της, αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση των δήθεν αρίστων εξελίσσεται σε κυβέρνηση των διαγωνιζομένων για λίγη παραπάνω δημοσιότητα.

Εμείς καταθέσαμε τις θέσεις μας που έτυχαν ευρύτατης αποδοχής. Ο Πρωθυπουργός, δεν έχει παρά να πάρει το Σχέδιο μας και να δώσει εντολές για την υλοποίηση του.

Μόνο έτσι, θα αποδείξει ότι όχι μόνο θέλει, αλλά και είναι ικανή η κυβέρνησή του να λύσει τα θέματα της οικονομίας και κυρίως του τουρισμού.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΔΕΞΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ

 

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Ένας νέος διχασμός είναι προ των πυλών.

Η Κυβέρνηση εμφανίζει όλο και περισσότερο τάσεις αλαζονείας και αυταρχισμού.

Με επικοινωνιακή εκμετάλλευση κάθε γεγονότος με τη βοήθεια όσων, με το αζημίωτο, τη λιβανίζουν.

Με πελατειακές λογικές, χωρίς προσχήματα, που οδηγούν σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, αδιαφανείς συμβάσεις. Προκλητικές αποφάσεις στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στο περιβάλλον, στον κατώτερο μισθό χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο.

Με ανεπαρκή μέτρα που αφήνουν το βάρος της κρίσης στους πιο αδύναμους.

Με αδικαιολόγητη συχνά βία στις πλατείες, χωρίς μέτρα πρόληψης.

Η πολιτική αυτή είναι στη φύση της συντηρητικής παράταξης που κάθε φορά που αισθάνονται ισχυροί, λόγω συγκυρίας, εγκαταλείπουν το προσωπείο της συναίνεσης και του φιλελευθερισμού.

Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τα δύσκολα για την κοινωνία και την οικονομία είναι μπροστά και τότε θα κριθούμε τελικά όλοι.

Για δεύτερη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια, η δεξιά ακολουθεί δρόμο πόλωσης και διχασμού. Βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών.

Τα φαινόμενα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους λαϊκιστές να επαναφέρουν πολωτικές λογικές από το παρελθόν της οικονομικής κρίσης. Την πόλωση που πληρώσαμε ακριβά. Δεν ήταν τυχαίο ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί για να τιμήσουμε τα θύματα στη MARFIN. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές που καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατίας. Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ο διάλογος, η συνεννόηση, οι ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης.

Το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ και δουλεύουμε για τα βήματα μπροστά, για τη νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Να μην επαναλάβουμε ως χώρα τα ίδια λάθη.

Στην πολιτική είμαστε αντίπαλοι όχι εχθροί.

Το «ποτέ ξανά» το τιμάμε στην πράξη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.