Προτάσεις για έργα-υποδομές και ψηφιακής αναβάθμισης με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ υπέβαλε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιουνίου 2021 by energinews (admin)

Προτάσεις για την βελτίωση των υποδομών, του ψηφιακού μετασχηματισμού, την διαχείριση αστικών λυμάτων, ύδρευσης-αποχέτευσης, της ηλεκτροκίνησης, της ενεργειακής αναβάθμισης κ.α. με προϋπολογισμό  άνω των 6 εκ. περίπου ευρώ, υπέβαλλε συνολικά το προηγούμενο διάστημα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και στο ΥΠΕΝ ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης οι προτάσεις του Δήμου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα καλύπτουν στο 100% το όριο επιλεξιμότητας.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις που υποβλήθηκαν είναι:

-Ψηφιακός μετασχηματισμός Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και περιλαμβάνει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με αισθητήρες για φωτιά, πλημμύρα, -πολιτική προστασία, ατμοσφαιρικές , μετεωρολογικές ενδείξεις, ενδείξεις για προετοιμασία και διευκόλυνση αγροτών κλπ προϋπολογισμού  494.553,33€

-Δράσεις ηλεκτροκίνησης , προμήθεια επτά (7) νέων ηλεκτρικών οχημάτων (νέο όχημα για το Βοήθεια στο Σπίτι, αυτοκίνητο φορητό συνεργείο, οχήματα μεταφοράς προσωπικού κλπ) καθώς και δέκα (10) σημείων φόρτισης Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προϋπολογισμού 401.760,00 €.

-Μελέτες ωρίμανσης έργων-Δράσεων Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προϋπολογισμού 620.000,00€ που αναφέρεται στα ακόλουθα τρία (3) υποέργα: Μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών Λυμάτων οικισμών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, μελέτη βελτίωσης συνθηκών Ύδρευσης οικισμών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου,μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων για όλα τα δημοτικά κτίρια

-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προϋπολογισμού 173.600,00€ όπου περιλαμβάνονται όλα τα σχολεία του Δήμου καθώς και το Δημοτικό κατάστημα Τζερμιάδων.

-Δράσεις διαχείρισης αστικών λυμάτων -Κατασκευή και επέκταση αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων στους οικισμούς με δύο υποέργα:

Κατασκευή και επέκταση αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων Καμινακίου και κατασκευή και επέκταση αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων οικισμού Μέσα Λασιθάκι προϋπολογισμού 275.904,64€

-Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος με τίτλο Αποκατάσταση υφιστάμενου κτιρίου πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου συνολικού προϋπολογισμού 284.688,19€

Επίσης σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Βόρεια Πεδιάδος ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου κατέθεσε πρόταση σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Δημιουργία  Πράσινου Σημείου στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου” κοινότητας Τζερμιάδων, προϋπολογισμού 392.000€.

Εξάλλου είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης η οριστική δημοπράτηση του μεγάλου έργου για την ύδρευση -τηλεμετρία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προϋπολογισμού 3.714.017,00€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά, συστηματικά και αποτελεσματικά για την εξεύρεση οριστικών λύσεων στα προβλήματα του Δήμου μας. Αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας και την σημαντική αναπτυξιακή προοπτική του Λασιθίου, με το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό. Αξίζουν τα εύσημα στο προσωπικό του δήμου αλλά και στους συνεργάτες μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.