Προτάσεις από την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» για το διαχειριστικό σχέδιο της Χρυσής


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος στην νήσο Χρυσή και ως αποτέλεσμα της συζήτησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων  που έλαβε χώρα στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, αποφασίστηκε η πίστωση χρόνου προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να  αποφασίσει για επιπλέoν δράσεις στην νήσο Χρυσή.

Έπειτα τούτων η δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κατέθεσε την παρακάτω πρόταση  στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στην συνεδρίαση 22-06-2020 προκειμένου οι προτάσεις να ενσωματωθούν στην υπουργική απόφαση για το διαχειριστικό σχέδιο του νησιού.την παρακάτω πρόταση.

Αναλυτικότερα:

«-Είμαστε σύμφωνοι με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης όπως αυτό μας έχει κοινοποιηθεί. Σχέδιο  που απορρέει από την ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ  όπως αυτή είχε εκπονηθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μετά από σχετική ανάθεση από τον δήμο Ιεράπετρας.

-Ήμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την πρόταση του δημάρχου Ιεράπετρας (πλάνο δράσεων για την νήσο Χρυσή)  όπως αυτή  έχει αποσταλεί (10-06-2020) στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με την παράκληση  να διευκρινιστεί λεπτομερώς  η παράγραφος 3΄.

-Ταυτόχρονα όμως προκύπτει η ανάγκη επιπλέον παρεμβάσεων  οι οποίες δεν προβλέπονται στο υπουργικό σχέδιο απόφασης, ούτε και στην σχετική  πρόταση (υπόμνημα ) του δημάρχου Ιεράπετρας.

Προτείνουμε:

1ον  Την κατασκευή και  τοποθέτηση στην νήσο χρυσή  σκιάστρου για την σκίαση των επισκεπτών κατά την  επιβίβαση – αποβίβαση  από το νησί,  όπως αυτό περιγράφεται στη πρόταση της διεύθυνση δασών (20-6-2017) όπου για τον σχεδιασμό του είχε υπάρξει συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας.

2ον Να προβλεφθεί χώρος για την οργάνωση δασικής αναψυχής  περιορισμένων θέσεων και η κατασκευή μελλοντικά  ξύλινου δασικού  χωριού για την εξυπηρέτηση των συνεργείων των ερευνητών, των επισκεπτών  και των διαμενόντων στο νησί. (Δασικοί φύλακες και άλλοι)

3ον Την εγκατάσταση και στις δυο παραλίες του νησιού, ξύλινων οικίσκων 100 τετραγωνικά μέτρα  έκαστος, μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, για την εγκατάσταση δασικών  αναψυκτήριων, όπως αυτό περιγράφεται στη πρόταση της διεύθυνση δασών (20-6-2017) όπου για τον σχεδιασμό τους είχε υπάρξει συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας.

4ον Την τοποθέτηση 6 συνολικά ξύλινων αποδυτηρίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως αυτά περιγράφονται  στην πρόταση της διεύθυνση δασών.

5ον Παρέχουμε την σύμφωνη γνώμη μας για την κατασκευή προβλήτα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως αυτή θα μελετηθεί από το νομικό πρόσωπο, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δήμου Ιεράπετρας.

6ον Προτείνουμε στο άρθρο 9 του σχεδίου της Υπουργικής απόφασης για την σύσταση της επιτροπής εφαρμογής του σχεδίου, την συμμετοχή στο εδάφιο ε, ένα  μέλος από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου ΚΠΕ  με τον αναπληρωτή του και ένα μέλος από τον κυνηγετικό σύλλογο Ιεράπετρας με τον αναπληρωτή του.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων κατά την διάρκεια του σχεδιασμού και της υλοποίησης τους.

Με εκτίμηση,
Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

                                                                                                                   

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:                                                                                                                            

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος
Σαρρής Παναγιώτης
Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής
Πανταζής Θ. Αργύρης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.