«Προστασία και στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων, ύστερα από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά».


0
(0)

Με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά προστασία και στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων, ύστερα από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η πανδημία του κορωνοϊου και τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της, εκτός των ψυχολογικών συνεπειών έχουν επιφέρει και  μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών.

Οι ανατιμήσεις και η συνεχιζόμενη αυξητική τάση των τιμών στην ενέργεια, τα καύσιμα και σε μια σειρά από βασικά αγαθά, όπως είναι τα έλαια, τα κρέατα, τα ψάρια τα φρούτα, τα λαχανικά, τα τυριά κλπ επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση και θέτουν ζήτημα επιβίωσης για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Επιπλέον οι μεγάλες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και των τιμών των καυσίμων,  θα προκαλέσουν αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και αυξήσεις σε μια σειρά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι αρμόδιο για την προστασία του καταναλωτή και εποπτεύει τον Συνήγορο του Καταναλωτή αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Τι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει για την ανάσχεση του κύματος των ανατιμήσεων και την προστασία των καταναλωτών;

-Ποια ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα;».

«Ερωτήματα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης».

Επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, καταέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

«Είναι γνωστή η διαφωνία που έχουμε εκφράσει  με την επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ  να ακολουθήσει την πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ που τριχοτόμησε το έργο του ΒΟΑΚ, δεν προέβλεψε τους απαραίτητους πόρους και τα διόδια που θέσπισε (γεγονός απαράδεκτο για νησί) προφανώς θα είναι υψηλά για την ιδιωτική χρηματοδότηση κατασκευής του έργου και όχι μόνο για την συντήρηση του.

Μετά τις Κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις ενημερωτικές συναντήσεις έχουν προκύψει μια σειρά ερωτήματα για: α) την έλλειψη συνολικού σχεδιασμού, όχι μόνο όλου του ΒΟΑΚ από Κίσσαμο έως Σητεία αλλά και για το οδικό σύστημα Κρήτης , β) τα τμήματα του ΒΟΑΚ με νέα χάραξη που μειώθηκαν στο ελάχιστο, γ) την σύνδεση του ΒΟΑΚ με το διευρωπαϊκό δίκτυο, τους κόμβους, τις παρακάμψεις πόλεων κλπ, δ)την σύνδεση του νέου Αεροδρομίου με τον νότο κλπ ε) τα ασαφή χρονοδιαγράμματα και την έλλειψη μελετών για πολλά τμήματα.

Επειδή πρόσφατα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης με επιστολή της  αλλά και το Περιφερειακό συμβούλιο παλαιότερα εκφράζουνε τις διαφωνίες τους  και ζητούν απαντήσεις για τα προβλήματα και τις ασάφειες

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Ποια η γενικότερη πορεία εξέλιξης του όλου έργου του ΒΟΑΚ και ποιος είναι αναλυτικά ο κυβερνητικός σχεδιασμός υλοποίησης του και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για μελέτες, χρηματοδότηση και υλοποίηση;

-Ποιες είναι αναλυτικά οι προβλέψεις σας για παράλληλα δίκτυα και για τις απαραίτητες συνδέσεις με το διευρωπαϊκό δίκτυο, το αεροδρόμιο και το νότιο άξονα, τους κόμβους και τις παρακάμψεις πόλεων και τι προτίθεστε να πράξετε για το τμήμα από Άγιο Νικόλαο έως Σητεία και Ιεράπετρα;».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *