Προσπάθεια να προχωρήσουν τα πολεοδομικά σχέδια στους οικισμούς της Ιεράπετρας


Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μια προσπάθεια να μπουν σε μια τάξη και να προχωρήσουν πολεοδομικές μελέτες που εδώ και χρόνια ή και δεκαετίες έχουν μείνει στάσιμες και οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις είναι «παγωμένες» στους προϋπολογισμούς, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Οι προθέσεις αυτές έχουν φανεί εδώ και ένα δίμηνο περίπου όπου σε επίπεδο Λασιθίου ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης έχει προκαλέσει συναντήσεις με τους Δήμους ζητώντας να μάθει τις προτεραιότητες που υπάρχουν για τα πολεοδομικά σχέδια.

Από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας ο πρώην αντιδήμαρχος και πλέον άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου, Μάνος Λουτσέτης, συμμετέχει στον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών και μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα πρέπει να γίνουν ώστε να ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα, να υπάρξει ενημέρωση και τελικά, σχέδια και μελέτες να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Για το λόγο αυτό απόψε γίνεται έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση με τον τεχνικό κόσμο της περιοχής ώστε να παρουσιαστούν και να ξεκαθαριστούν τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα πολεοδομικά σχέδια οικισμών του Δήμου τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Τα πολεοδομικά σχέδια Κουτσουρά-Μακρύ Γιαλού-Ανάληψης, το Φέρμα-Κουτσουνάρι και το Κεντρί- Γρα Λυγιά είναι περιοχές με κοινές πολεοδομικές μελέτες οι οποίες όμως δεν προχωρούν με τον ίδιο ρυθμό, με θετικό πάντως για την περιοχή, όπως είπε, το ότι οι μηχανικοί έχουν σεβαστεί σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια πόλης χωρίς σοβαρά προβλήματα με αυθαιρεσίες.

Σε ό, τι αφορά την γενική αναθεώρηση του ΣΧΟΑΑΠ του Δήμου Ιεράπετρας, τόνισε πως πρόκειται για μια διαδικασία που εντός του 2020 είναι πιθανό να προχωρήσει, με αρκετές προτάσεις για αλλαγές να έχουν κατατεθεί και έτσι μέσα στη χρονιά δεν αποκλείεται ο Δήμος να έχει αρκετά στοιχεία ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να αναθέσει μια σχετική μελέτη για υλοποίηση.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.