Προσπάθεια και πιέσεις για είσοδο και μη εμβολιασμένων επισκεπτών στην AgroExpo 2021 στην Ιεράπετρα


0
(0)

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα οι προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για την Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας AgroExpo 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ, 2 χιλιόμετρα εκτός της πόλης.

Για την αγροτική έκθεση η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάιο αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, λόγω και της μεταφοράς της σε νέο, πιο άνετο, χώρο, αλλά και γιατί η περίοδος αυτή βρίσκει την Ιεράπετρα στην αρχή της καλλιεργητικής της σεζόν.

Το ενδιαφέρον των εκθετών είναι και φέτος σημαντικό με όλους τους εκθεσιακούς χώρους να έχουν καλυφθεί και συνολικά πάνω από 80 εκθέτες να παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες, αριθμός μεγαλύτερος και από τις τρεις προηγούμενες εκθέσεις που έγιναν στην Ιεράπετρα.

Το μόνο ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι το πως θα μπαίνουν οι επισκέπτες στο χώρο, αφού τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ξεκάθαρα και απαγορεύουν την είσοδο επισκεπτών χωρίς την επίδειξη Green Pass, δηλαδή όσων έχουν εμβολιαστεί ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Αν και ο εμβολιασμένος πληθυσμός στο Λασίθι είναι υψηλός, από πλευράς Επιμελητηρίου γίνεται προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια εξαίρεση σε αυτόν τον περιορισμό και έτσι να γίνει εφικτό να μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση και άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Χαριτάκης στο Ράδιο Λασίθι, πρόθεση όλων είναι να λειτουργήσει η έκθεση με ασφάλεια, όμως αφού πρόκειται για ένα πλήρως ανοικτό χώρο έχει γίνει αίτημα προς τα 4 συναρμόδια Υπουργεία ώστε να υπάρξει μια εξαίρεση ειδικά για την AgroExpo και να επιτραπεί η είσοδος σε ανεμβολίαστα άτομα, τα οποία όμως θα έχουν αρνητικό test (self – test ή εργαστηριακό μένει να φανεί στην πράξη).

Για το αίτημα αυτό ενήμερος είναι και ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, ώστε τελικά όπως συνέβη και με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, (για άλλα ζητήματα) να υπάρξει σχετική ονομαστική πρόβλεψη και να διευκολυνθεί η είσοδος σε περισσότερα άτομα.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα επικαιροποιούνται κάθε εβδομάδα και έτσι από Δευτέρα μένει να φανεί αν οι πιέσεις αυτές θα καρποφορήσουν και θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον τρόπο εισόδου ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα είναι αυστηρός.

Στην έκθεση θα ισχύουν περιοριστικά μέτρα, τα οποία προβλέπουν αποστάσεις, υποχρεωτική χρήση μάσκας, ηχητικά μηνύματα σε Ελληνικά και Αγγλικά ώστε να υπάρχει προσοχή και αντισηπτικά σε όλα τα περίπτερα.

Παράλληλα ο κόσμος που θα μπορεί να μπει στο χώρο θα θερμομετριέται και θα καταγράφεται ο αριθμός του αφού στο χώρο, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας δεν θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα πάνω από 580 άτομα.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την AgroExpo 2021

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.