Προσοχή στις κατασχέσεις επιδοτήσεων – Τι να προσέξουν οι αγρότες της Κρήτης


0
(0)

Αγρότες με χρέη οφείλουν να προσέχουν

Την προσοχή του αγροτικού κόσμου στο νησί μας εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Οι αγρότες, οι οποίοι λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις ενώ ταυτόχρονα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, πρέπει να έχουν «τα μάτια τους 14». Παράλληλα, εξηγεί σε ποιες ενέργειες οφείλουν να προβούν για ενημέρωση και περαιτέρω προστασία.

«Επειδή αυτές τις ημέρες, πρόκειται να πιστωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και οι αγρότες αγωνιούν αν θα γίνουν κατασχέσεις των χρημάτων τους», η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης διευκρινίζει τα εξής:

1. α) Με την υπ’ αριθμ. 465/1999 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) που έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών κρίθηκε ότι δεν υπόκεινται υπό προϋποθέσεις σε κατάσχεση επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χρηματικές ενισχύσεις που αποσκοπούν στην υπό του δικαιούχου εις το μέλλον ενέργεια συγκεκριμένης επένδυσης ή στην επίτευξη συγκεκριμένου έργου ή αποτελέσματος. Το ίδιο ισχύει και για τις ενδιάμεσες καταβολές που αποσκοπούν στη διατήρηση ή συνέχιση κάποιου κοινοτικού προγράμματος, η στέρηση των οποίων με κατάσχεση ή συμψηφισμό θα οδηγούσε σε αδυναμία εκτέλεσης του οικείου κοινοτικού προγράμματος και σε άρνηση περαιτέρω χρηματοδότησης ή σε ενδεχόμενη αναζήτηση των ενδιάμεσων καταβολών.

β) Στην παράγραφο 2 του άρθρου 31 του Κ.Ε.Δ.Ε. προσδιορίζεται το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ποσό των χιλίων διακοσίων πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. Στην περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτείται η γνωστοποίησή του με την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης.

2) Σε κάθε περίπτωση, όταν επιβάλλονται από το Δημόσιο κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ποσά κοινοτικών επιδοτήσεων, τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία γνωρίζουν την προέλευση της κατάθεσης και το είδος των ενισχύσεων, οφείλουν να εξετάζουν κάθε φορά, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας για το ακατάσχετο αυτών.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «στηρίζει τα δικαιώματα των αγροτών καταναλωτών, με κάθε νόμιμο τρόπο όταν αυτά παραβιάζονται, διώχνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια τους».

Για ενημέρωση και προστασία μπορεί ο κάθε αγρότης μπορεί να τηλεφωνεί στα τηλ. 28210.92666, 28210.92306 και 26420.20140. Εκεί ειδικοί θα σας εξηγήσουν αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κατάσχεσης.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *