Προς παράταση για μια ακόμα εβδομάδα τα μέτρα στην εστίαση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Σε παράταση των μέτρων για μία βδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή 30/1 καταλήγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της κυβέρνησης που έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές.

Συγκεκριμένα, παρόλο που τα κρούσματα στη χώρα μας μειώνονται, μετά την ραγδαία αύξηση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες 3 εβδομάδες, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα, έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Συνεπώς, πελάτες και καταστηματάρχες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μερικές ακόμα μέρες προκειμένου να μπορούν να βάλουν ξανά μουσική, χωρίς να έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί και η πληρότητα στα γήπεδα.

Τα μέτρα που θα συνεχίσουν να ισχύουν έως τις 30 Ιανουαρίου

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
  • Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.
  • Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
  • Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.