Προμήθεια rapid test για κορωνοϊό στο Δήμο Ιεράπετρας, για φοιτητές, υπαλλήλους και πολίτες που επιστρέφουν στην περιοχή


0
(0)

Στην προμήθεια γρήγορων-rapid τεστ για κορωνοϊό προχωρά ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να διασφαλίσει όσο μπορεί την μη εξάπλωση του ιού στην περιοχή.

Τα τεστ τα οποία, η πρώτη παρτίδα των οποίων αναμένεται να φτάσουν αύριο στο Δήμο, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη, απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές που επιστρέφουν από άλλες πόλεις στην Ιεράπετρα, σε υπαλλήλους του Δήμου που επιστρέφουν από άδειες, και σε συγγενείς πρώτου βαθμού υπαλλήλων του Δήμου και πολίτες που επιστρέφουν στην Ιεράπετρα από «επικίνδυνες» περιοχές.

Η αρχική προμήθεια που έχει γίνει αφορά 1.000 τεστ, τα οποία σταδιακά θα έρχονται στην Ιεράπετρα, ενώ σε αυτή τη φάση έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό για να αγοραστούν συνολικά 2.000 τεστ, με το κόστος του κάθε τεστ να είναι στα 12 ευρώ.

Τα τεστ αυτά, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος θα γίνονται από το γιατρό εργασίας του Δήμου με τη βοήθεια μιας νοσηλεύτριας, σε ειδικό χώρο στο Μελίνα Μερκούρη.

Η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως η ενέργεια αυτή γίνεται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καιμε σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή, χωρίς όμως να υπάρχει η πρόθεση να υποκατασταθεί ο ρόλος του Νοσοκομείου, γιαυτό και τα τεστ δεν απευθύνονται γενικά στους πολίτες της Ιεράπετρας που μπορεί να παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες η ίδια κάλεσε ενδιαφερόμενους από τις παραπάνω ομάδες, και κυρίως φοιτητές που έχουν επιστρέψει στην Ιεράπετρα ή πρόκειται να επιστρέψουν να καλέσουν στο τηλ. 2842 340300 για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.