ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ


Τελευταία ενημέρωση 22 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης Κινήματος Αλλαγής

Προκλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους

Από τους βασικούς άξονες του νέου πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, απουσιάζει για ακατανόητους λόγους η ένταξη των δικηγόρων στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο, παρόλο που, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, τα δικαστήρια της χώρας με κυβερνητική απόφαση θα παραμείνουν επί της ουσίας κλειστά και παρά τις ρητές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Συνέπεια της επί 2,5 και πλέον μήνες υποχρεωτικής “αναστολής” των δικηγορικών υπηρεσιών, είναι η αδυναμία χιλιάδων δικηγόρων, ιδίως των πιο αδύναμων οικονομικά, να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους!

Η συνεχιζόμενη προσβλητική και απαξιωτική για τους δικηγόρους αδιαφορία της Κυβέρνησης, γεννά πλέον εύλογα ερωτηματικά για τυχόν εξυπηρετούμενες σκοπιμότητες βίαιης εξόδου από το επάγγελμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων ανεξάρτητων δικηγόρων, με επόμενο αναπόφευκτο βήμα την υπαλληλοποίηση του κλάδου προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών σχημάτων.

Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί ριζικά με τέτοιες λογικές και θα στηρίξει σθεναρά πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και το θεσμικό κύρος των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 20%

Θα υπάρχει μείωση στα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι τους επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, είναι ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε μειώσεις μισθών, τουλάχιστον 20% και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμηλόμισθοι και οι οποίοι έχουν πληγεί ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

Δεύτερον, είδαμε υπουργούς οι οποίοι σχεδόν παρακαλάνε τις τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις. Κυβέρνηση είναι, πρέπει να πάρουν αποφάσεις τις οποίες οι τράπεζες θα κληθούν να υλοποιήσουν. Τρίτον, για τον τουρισμό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε μέτρα τα οποία επί της ουσίας αφορούν μόνο την πορτοκαλάδα και τον καφέ. Χρειάζονται γενναία μέτρα τα οποία να προστατεύουν τις επιχειρήσεις, ειδικά από την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο και όλο αυτό το βάρος πέφτει στις χώρες και τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι, θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και σε αυτές περιλαμβάνεται και η εστίαση και αυτό να γίνει με γενναίο τρόπο και όχι με αυτές τις ανακοινώσεις που έκαναν προχθές οι αρμόδιοι υπουργοί.

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ.

Για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα, θα πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά σήμερα και να προστατεύσουμε όχι μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες το έχουν ανάγκη. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι πρόεδροι των επιμελητηρίων όπως ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το λένε οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων και οι φορείς της οικονομίας.

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Λείπουν επί της ουσίας από το πρόγραμμα όλοι οι επιστήμονες της χώρας, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, όλοι αυτοί που δεν άκουσαν τίποτα για το δικό τους επάγγελμα πριν από δύο μέρες και οι οποίο επίσης έχουν πληγεί, δεν υπάρχει αγορά γι’ αυτούς.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ήδη, εδώ και δύο εβδομάδες, έχουμε προτείνει στο Κίνημα Αλλαγής το ενδιάμεσο πρόγραμμα για έξι μήνες ζωής για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε σε αυτήν την ενδιάμεση περίοδο να ενισχυθούν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και έχουν πληγεί από την κρίση. Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο δίνει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην εστίαση, στους αγρότες, πριν να είναι αργά.

Εμείς δείξαμε την περίοδο αυτή της πανδημίας ότι έτσι πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση. Είπαμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Εκεί που μπορούμε να στηρίξουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας βάλαμε πλάτη και στην κυβέρνηση και στην χώρα και, προφανώς, στην ασφάλεια των πολιτών και εκεί που ήταν να κάνουμε αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των voucher, επίσης κάναμε αντιπολίτευση. Η πραγματικότητα όμως, είναι σκληρή και είναι σημαντικό η κυβέρνηση να το ομολογήσει αυτό. Δεν μπορεί να φτιάχνει μια εικόνα η οποία είναι μια εικόνα που κρύβεται κάτω από μια επικοινωνιακή ομπρέλα, την ίδια ώρα που ξέρει και η ίδια ότι τα προβλήματα μεγαλώνουν.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.