Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν για την Κρήτη -«Να μην ασχολείται μαζί μας η Ελλάδα»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να μην ασχολείται με την Τουρκία, ενώ υπεραμύνθηκε των μνημονίων που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ενώ για μία ακόμη φορά διατύπωσε τους προκλητικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα των νησιών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε επικοινωνία του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε τη σημασία της επίλυσης των διαφορών Ελλάδας- Τουρκίας.

«Υπάρχει ένας κοινός μας φίλος στην Ελλάδα, από τους παλιούς δημάρχους. Του είπα “αν θες ένα μήνυμα απο εμένα για την Ελλάδα, πες να μην ασχοληθούν μαζί μας”. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να ασχολούμαστε. Στο ΝΑΤΟ είπα στον Μητσοτάκη “μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Από εμάς δεν θα σας έρθει καμία ζημιά”. Για το ζήτημα της Λιβύης είπα “Εσύ τι δουλειά έχεις στη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα, πού είναι η Λιβύη”», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Ερντογάν συνέχισε κάνοντας αναφορά στην Κρήτη. «Στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική περιοχή. Θα το χάψουμε αν μας πει πως είναι μικρή ηπειρωτική περιοχή, όμως πώς θα χάψουμε πως είναι κύρια ηπειρωτική χώρα; », ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τραμπ σε Ερντογάν: Λύστε τις διαφορές με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο
Στις ίδιες δηλώσεις έκανε αναφορά και στις συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μετά τις υπογραφές η Άγκυρα δεν θα ζητήσει τη γνώμη κανενός. «Εμείς υπογράψαμε με τον Σάρατζ και το ζήτημα έχει τελειώσει. Ο Σάρατζ είναι αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ και είναι κράτος, ενώ ο άλλος (σ.σ. ο Χάφταρ) είναι πραξικοπηματίας. Κάποιοι μέσω του Χάφταρ προσπαθούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.