Προθεσμία στους καταστηματάρχες της παραλίας να γκρεμίσουν μόνοι τους τις κατασκευές – Στις 2 Μαρτίου κατεδαφίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Mε πολύ γρήγορους και δυσάρεστους ρυθμούς έρχονται οι εξελίξεις για τους καταστηματάρχες όλου του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας οι οποίοι μετά από την αρχική εντολή που είχε δοθεί στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για διοικητικά πρόστιμα για κάθε παράνομη κατασκευή, θέμα το οποίο είχε αναδείξει το Ράδιο Λασίθι, πλέον είναι αντιμέτωποι με την άμεση προοπτική των κατεδαφίσεων όλων των κατασκευών, αφού αυτή είναι η νέα εντολή που σήμερα έφτασε στην Αστυνομία της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με όσα λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, Μάνος Μιχελαράκης, σήμερα ενημερώθηκε από το ΑΤ Ιεράπετρας ότι μέχρι το μεσημέρι θα θυροκολληθεί σε όλα τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου τα οποία έχουν παράνομες εξωτερικές κατασκευές, πως έχουν διορία να ξηλώσουν μόνοι τους τις κατασκευές μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, και σε αντίθετη περίπτωση οι κατεδαφίσεις θα γίνουν εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 2 Μαρτίου. Πρόκειται για 50 πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί, απ’ τα οποία δεν φαίνεται πως εξαιρείται κανένα κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι για το θέμα έχει υπάρξει έντονη κινητοποίηση των τοπικών, (και όχι μόνο), αρχών το τελευταίο διάστημα, ώστε να ανατραπεί αυτή η εξέλιξη, κάτι  που πλέον δεν φαίνεται να συμβαίνει..

Παράλληλα σήμερα ο Δήμαρχος έχει συνάντηση με την κ. Κοζυράκη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, και το θέμα αυτό, μαζί με άλλα, αναμένεται να συζητηθεί έντονα.

Ο κ. Μιχελαράκης τόνισε πως είναι ακατανόητη αυτή η βιασύνη που υπάρχει για τις κατεδαφίσεις ειδικά σε αυτή την περίοδο που τα καταστήματα είναι κλειστά και αντιμετωπίζουν μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

Μάλιστα το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες σε τηλεδιάσκεψη και με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη με τους καταστηματάρχες να ζητούν να δουλέψουν τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, χωρίς εκείνη τη στιγμή να έχει γίνει γνωστή ακόμα η συγκεκριμένη εντολή.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.