Προειδοποίηση και οδηγίες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λασιθίου για τον ιο της καστανής ρυτίδωσης


0
(0)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου ενημερώνει πως έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών της τομάτας (ToBRFv) σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπως στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, αλλά και στην χώρα μας, στις ΠΕ Χανίων και Μεσσηνίας.

Όπως γνωρίζετε ήδη, πρόκειται για έναν ιό που αποτελεί αναδυόμενο κίνδυνο μεγάλης σημασίας για την καλλιέργεια της τομάτας και της πιπεριάς.

Δεν υπάρχουν Θεραπευτικά μέτρα στα προσβεβλημένα φυτά.

Στο ενημερωτικό έντυπο του ΥΠΑΑΤ που ακολουθεί, υπάρχουν μέτρα υγιεινής των καλλιεργειών που πρέπει να ακολουθηθούν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Λόγω της επικινδυνότητας του ιού, παρακαλούμε:

1) Τους παραγωγούς φυταρίων τομάτας και πιπεριάς, όπως και τους καλλιεργητές, να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΥΠΑΑΤ, που είναι σε εφαρμογή του Κοινοτικού φυτοϋγειονομικού καθεστώτος για τον ιό.

2) Τις επιχειρήσεις που διακινούν σπόρους τομάτας και πιπεριάς από χώρες της Ε.Ε., να γνωστοποιούν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε άφιξη αντίστοιχων σπόρων, για να ακολουθηθεί η διαδικασία ελέγχου.

3) Την άμεση γνωστοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες οποιασδήποτε ύποπτης εμφάνισης επιβλαβών οργανισμών ή συμπτωμάτων παρατηρηθεί, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, αυτό αποτελεί υποχρέωσή σας.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *