Προειδοποίηση για τις ανεξέλεγκτες καύσεις στην Κρήτη από την Πυροσβεστική μετά τις συνεχόμενες πυρκαγιές

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Με αφορμή περιστατικά πυρκαγιάς που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, τα οποία είχαν ως αιτία την αμελή ελεγχόμενη καύση σε υπαίθριους χώρους, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης ενημερώνει τα παρακάτω:

Η ελεγχόμενη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών πρέπει να συντελείται ημέρες και ώρες που δεν πνέουν έντονοι άνεμοι και που δεν προβλέπεται να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε καλό θα είναι οι συμπολίτες μας να συμβουλεύονται τα τοπικά Δελτία Καιρού, πριν προβούν σε οποιαδήποτε διαδικασία καύσης.

Η ελεγχόμενη καύση πρέπει πάντα να γίνεται παρουσία του ατόμου που την πραγματοποιεί και μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή.

Με το τέλος της ελεγχόμενης καύσης, πρέπει να σβήνονται τα υπολείμματα της εστίας με νερό ή να σκεπάζονται με χώμα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες ή και ημέρες, καθώς ο άνεμος μπορεί να προκαλέσει μεταφορά καιόμενων σωματιδίων.

Η ελεγχόμενη καύση πρέπει να συντελείται με τρόπο ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα για παρακείμενες ιδιοκτησίες π.χ. καλλιέργειες, οικίες κλπ. αλλά ούτε να διαχέεται ο καπνός και τα παράγωγα της καύσης σε οδικό δίκτυο, προκαλώντας δυσκολία και επικινδυνότητα στην κυκλοφορία.

Εφιστούμε την προσοχή όλων, καθώς οι παραβάτες των ανωτέρω αλλά και οι παραβάτες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, θα ελέγχονται όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο Διοικητής

Δημοσθένης Δ. Μπουντουράκης
Αρχιπύραρχος

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.