Προδημοσίευση 3ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι αναρτήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η προδημοσίευση της 3ης πρόσκλησης των Νέων Γεωργών (υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2014-2020), σύμφωνα με την οποία:

  1. Η πρόσκληση του υπομέτρου θα δημοσιευτεί μετά το καλοκαίρι του 2021.
  2. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν α) φυσικά πρόσωπα και β) νομικά πρόσωπα στα οποία ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης είναι νέος γεωργός, που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης, είναι ενήλικας και δεν έχει υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας του και έχει υποβάλλει ΕΑΕ για το έτος 2021.
  3. Η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να έχει περιληφθεί στο σύνολό της στην ΕΑΕ 2021 και το μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 12.000€.
  4. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης διάρκειας τριών έως τεσσάρων ετών.
  5. Το ποσό ενίσχυσης δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες και διαμορφώνεται από 35.000€ έως 40.000€.

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στο δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr/mis

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι νέοι γεωργοί καλούνται να υποβάλλουν, εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωση ΟΣΔΕ, μέσω των πιστοποιημένων φορέων ΟΣΔΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προδημοσίευση του υπομέτρου 6.1, στις κατά τόπους ΔΑΟΚ και στις ιστοσελίδες:

  1. Της Περιφέρειας Κρήτης http://www.crete.gov.gr
  2. Του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) http://www.agrotikianaptixi.gr  &  http://www.minagric.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.