ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα:

– Τρέχουσες πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις

– Ακρίβεια, ανατιμήσεις, αύξηση κόστους ζωής

– Προγραμματισμός δράσεων

Ακολούθως, στις 13:00 στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συνάντηση με την ΠΟΣΔΕΠ και στις 14:00 με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Δ. ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Στον εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

«Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν υπαρξιακά ζητήματα που προσπαθούν να λύσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία της εκλογολογίας, την οποία οι ίδιοι ανοίγουν και κλείνουν κατά το δοκούν. Και πρέπει να πάμε λίγο πίσω από τον Μάρτιο – Απρίλιο, όταν άνοιξε η συζήτηση από τον πρωθυπουργό τότε για τις εκλογές. Άνοιξε με ένα τελείως διαφορετικό πρόσημο, το πρόσημο των συνεργασιών. Μετά θυμήθηκε την αυτοδυναμία του, ειδικά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Και σήμερα ‘’καίει’’ μια ολόκληρη διαδικασία – την πρώτη της απλής αναλογικής – πηγαίνοντας κατευθείαν στη δεύτερη», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογολογίας και πρόσθεσε: «Μιλώντας για τοξική αντιπολίτευση κατηγορούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συλλήβδην. Και πρέπει να πω εδώ ότι ο χαρακτηρισμός της τοξικής αντιπολίτευσης κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που έχει από την αρχή όλων των κρίσεων κατατείνει στην υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα των πολιτών».

«Φαίνεται ότι η χώρα, με ευθύνη του πρωθυπουργού και των υπουργών του και των κυβερνητικών στελεχών, οδηγείται σε συνθήκες αστάθειας. Όταν ξεκινάει μια διαδικασία εκλογολογίας και επιρρίπτεται, επαναλαμβάνω, η ευθύνη εντελώς αντιθεσμικά στην αντιπολίτευση που κάνει τη δουλειά της, αυτή η προεκλογική περίοδος έχει τότε τον μεγάλο κίνδυνο να γίνει πράγματι τοξική και να είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Άρα, η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές για να μην οδηγηθεί σε συνθήκες αστάθειας» τόνισε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών, ο κ. Μάντζος είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς απέναντι μας έχουμε τον ελληνικό λαό. Αυτόν κοιτάζουμε στα μάτια και του λέμε ότι είμαστε εδώ για να γίνουμε χρήσιμοι με τις προτάσεις μας, το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και τη δική μας ιδεολογική ταυτότητα. Ο πολίτης θα αποφασίσει. Είμαστε εδώ, όχι για να βοηθήσουμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Κατεβαίνουμε σε εκλογές με προτάσεις και όχι συνθήματα. Δεν κυνηγάμε τις ατάκες στα πλατό και στην κοινωνία. Κατεβαίνουμε στην κοινωνία, συζητούμε μαζί με την κοινωνία και γράφουμε με τις δυνάμεις της αγοράς – με την κοινωνία – τις προτάσεις μας για το αύριο. Εμείς έτσι θα αξιολογηθούμε», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

«Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανοίγοντας την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Πολύ συχνά στα θέματα της Ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Ευρώπη ότι λειτουργεί σαν αργοκίνητο καράβι και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Την ίδια στιγμή όμως, αρνείται να λάβει μέτρα τα οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, που προτείνουμε, είναι μια ευρωπαϊκή λύση καθώς περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση. Αντίθετα στην παρέμβαση της Κυβέρνησης στην χονδρική, δεν είναι καθαρό το κόστος της λύσης ούτε όμως και το όφελος στον πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε σχετικά με το Fuel Pass: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το fuel pass 2 θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ. Είναι ενδεικτικό, ότι στο πρώτο fuel pass η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το τελευταίο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενέργεια σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση με τροπολογία καταργεί τις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ στην πώληση σημαντικών υποδομών. Δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που μειώνουν τον έλεγχο από τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Για το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την παρατεταμένη εκλογολογία ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε:

«O Πρωθυπουργός ενώ το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τις δημόσιες παρεμβάσεις των Υπουργών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές. Τα άλλοθι που επιστρατεύουν για να κάνουν την στροφή, δεν έχουν καμία αξία. Έχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο. Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για εκλογές και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν. Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το «θα γίνει», «θέλω». Αποδεικνύεται έτσι η ανακολουθία και ένας βαθύς τακτικισμός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία».

Αναφερόμενος στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής και όχι κατευνασμού επισημαίνοντας το εμπάργκο όπλων προς την γειτονική χώρα. «Η Τουρκία αγωνίζεται να βάζει λέξεις σε ψηφίσματα σε κάθε φόρουμ, που συμμετέχει, χτίζοντας έτσι μια αναθεωρητική πολιτική. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνεται πεδίο για να κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες. Δεν άκουσα από το στόμα του Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, που μετέχει σε φόρουμ που συμμετέχει και το κόμμα μας, να έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αποτρεπτικό σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο κατευνασμού που έχει σήμερα. Γι’ αυτό εξαρχής ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει αυτή η κοινή στρατηγική. Δεν γίνεται να μην αγωνιζόμαστε σε κάθε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ΝΑΤΟ να μην υπάρχουν θέσεις, που θα ασκούν πίεση στην Τουρκία να αλλάξει στρατηγική.»

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά της ακρίβειας. Το Σάββατο 25-06-2022, κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Κινήματος, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελόκηπους.

 

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ 28-29/6)

Κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο θα περιοδεύσουν την Τρίτη και την Τετάρτη σε περιοχές του Νομού Λάρισας.

Αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στις 11 το πρωί θα επισκεφτούν τη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων και στη συνέχεια την αγορά της πόλης. Κατόπιν θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 17:00 στο ξενοδοχείο Divani Palace Larissa στην αίθουσα Αριστοτέλης 1 . Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου και στις 19:30 συνάντηση με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 10:30 θα επισκεφτούν τη λαϊκή αγορά της Ελασσόνας και στις 12:00 την αγορά του Τυρνάβου.

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΟΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΟΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια, είχε στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης στις εν λόγω συναντήσεις υπογράμμισε τη σημασία του δημόσιου Πανεπιστημίου ως πυλώνα ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας και αφού άκουσε τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να μην προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες που πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν, προκρίνοντας τον ώριμο διάλογο για τις όποιες αλλαγές χρειάζονται.

Στις συναντήσεις πλαισίωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, και η βουλευτής και υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους Πρυτάνεις και την ΠΟΣΔΕΠ για τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων. Για εμάς το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένας ισχυρός πυλώνας ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Οι όποιες αλλαγές χρειάζονται και σε διοικητικό επίπεδο πρέπει να είναι προϊόν ενός ώριμου δημόσιου διαλόγου και όχι μονομερών ενεργειών από το Υπουργείο Παιδείας, που αντί να επιλύουν χρόνια προβλήματα, τα πολλαπλασιάζουν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Με ανοιχτό το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το Φθινόπωρο θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, κάτι που ευθέως το έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο ο πρωθυπουργός με το σκεπτικό ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση;

Με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε ήδη βρεθεί σε μια προεκλογική περίοδο. Ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, οι υπουργοί κάνουν προεκλογική εκστρατεία, την ώρα που συσσωρεύονται χιλιάδες προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η ανασφάλεια που προκαλείται, επιτείνεται από τα μηνύματα διπλής ανάγνωσης που στέλνει ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ μιλάει για την ανάγκη σεβασμού του Συντάγματος και για τον στόχο της σταθερότητας στη χώρα, φαίνεται να προεξοφλεί για μικροκομματικά οφέλη τις δεύτερες κάλπες. Εμείς, αντίθετα, επιδιώκουμε να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε με πολλές κοινωνικές δυνάμεις να βάλουμε τις βάσεις για μια κυβέρνηση που θα δώσει απαντήσεις με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο στα προβλήματά της χώρας.

Εσείς, ασχέτως εάν δεν αποφευχθούν οι διπλές κάλπες, εκτιμάτε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμπλακεί στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών του πρώτου γύρου, έχοντας το πλεονέκτημα της επιβολής των κανόνων διακυβέρνησης; Δηλαδή στο «ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας για πρωθυπουργός»να αντιπροτείνετε Νίκο Ανδρουλάκη; Σας ρωτώ γιατί τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως οι εκλογές δεν είναι μια μάχη για δύο….

Η δική μας αγωνία είναι να προσφέρουμε στον τόπο μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα απαντά στις ανισότητες που όξυναν οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και του προκατόχου του, κ. Τσίπρα. Η συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες στην πραγματικότητα περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία που θα αποτυπωθεί στη δύναμη που θα δώσουν οι πολίτες στα κόμματα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε οι προτάσεις μας για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και τα προϊόντα, για το αυξημένο κόστος στέγασης, για το δημογραφικό, για την ενεργειακή πολιτική και την εξωτερική πολιτική που χρειάζεται να ακολουθήσει η χώρα, να φτάσουν σε κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι την Κυριακή των εκλογών θα είμαστε στην πλευρά των νικητών, με άλλη δύναμη και άλλο ρόλο.

Εν όψει των εθνικών εκλογών ο πήχης της επιτυχίας που έχετε θέσει ποιος είναι; Ο διπλασιασμός των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την απόδοση του κόμματος στις προηγούμενες εθνικές;

Στη νέα αυτή σελίδα της Παράταξης και δημοσκοπικά, αλλά κυρίως κοινωνικά εμφανίζουμε μια πολύ μεγάλη δυναμική. Την ίδια ώρα παρατηρούμε να υποχωρεί στην κοινωνία η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των διαψεύσεων και της απογοήτευσης που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις τους. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται πλέον σε επίπεδο κοινωνίας ως ένας διακριτός και αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης. Ο πήχης της επιτυχίας, λοιπόν, που έχουμε θέσει είναι αυτό που βιώνουμε στην καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες να επιβεβαιωθεί και να αποτυπωθεί στις κάλπες. Να δυναμώσει η ελπίδα για πραγματική αλλαγή στη χώρα.

Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εγκαταλείψει το επιθετικό φλερτ προς το κόμμα σας, καθώς ο Α. Τσίπρας επιμένει στην ανάγκη συγκρότησης κοινού μετώπου εναντίον της Νέας Δημοκρατίας με απώτερο στόχο τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης. Υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την «προοδευτική διακυβέρνηση», όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Όταν είχε την επιλογή το 2015 επέλεξε δύο φορές να κυβερνήσει σε συνεργασία με τον κ. Καμμένο και το μπλοκ του εθνολαϊκισμού. Όλοι θυμόμαστε το αφήγημα του «πρώτη φορά αριστερά» να καταρρέει στην αγκαλιά Τσίπρα-Καμμένου στην εξέδρα κατά τους επινίκιους πανηγυρισμούς. Οι πολίτες δεν ξεχνούν τις πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα κατά τη διακυβέρνησή του. Η ιστορία με το επικίνδυνο δημοψήφισμα και τη μετατροπή του «όχι» σε «ναι», η ριψοκίνδυνη πολιτική που έφερε τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών, οι επεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη, το πελατειακό κράτος και η απουσία κάθε κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής στην υγεία και την παιδεία, για τη νέα γενιά, για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν μπορούν να ξεχαστούν από τον ελληνικό λαό. Εμείς πορευόμαστε με ένα διαφορετικό πολιτικό και αξιακό πλαίσιο και σε αυτό θα μείνουμε συνεπείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επειδή κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς και για εσάς είναι ένα στοίχημα ο “επαναπατρισμός” τους. Πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Γιατί δηλαδή να εμπιστευτούν τον Ν. Ανδρουλάκη και όχι τον Α. Τσίπρα;

Ο κ. Τσίπρας και η αξιοπιστία του έχουν κριθεί στο πεδίο των πολιτικών επιλογών σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, καθώς επίσης και στο πεδίο των πολιτικών που προώθησε. Εμείς ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Παράταξη, που αναγεννημένη μέσα από την εκλογή του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και των συλλογικών της οργάνων, προτείνει ένα άλλο μοντέλο θεσμικής ανοιχτής συμμετοχικής διακυβέρνησης στη βάση ενός πολιτικού σχεδίου για τη μείωση των πολλαπλών ανισοτήτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από τις διαδοχικές κρίσεις. Είμαστε έτοιμοι ώστε το ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στον τόπο και να εφαρμόσει πολιτικές με επίκεντρο το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ (ΤΡΙΤΗ 28-6-2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στις 10.30 π.μ συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Ημερολόγιο” με το δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στις 24 Ιουνίου 2022 το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ανακοίνωσε τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων έχει λήξει εδώ και τρία χρόνια και πως αισίως θα διανύσουν την έκτη χρονιά παραμονής στη θέση τους. Διαπιστώνουμε ότι το 40% των θέσεων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι σε προσωρινή ετήσια αναπλήρωση.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, με καθυστέρηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε νέο νόμο για τις επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης. Ποια όμως είναι η εφαρμογή του νόμου εδώ και εννέα μήνες;

Ουσιαστικά καμία, αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν από μήνες και τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν εκδοθεί, σπάζοντας κάθε χρονικό περιθώριο καθυστέρησης και δίνοντας ερείσματα για διασπορά φημών «μαγειρέματος»

Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να βρίσκονται στη θέση τους με την έναρξη των νέας σχολικής χρονιάς. Ζουν και βασιλεύουν τα ανύπαρκτα ΠΕΣΚΕΣ, που τα κατήργησε με τον πρόσφατο νόμο και πιθανόν να συνεχίσουν και τη νέα σχολική χρονιά.

Είναι φανερή η ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου να υποστηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση με την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Η σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η σωστή επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων προϋποθέτει την ύπαρξη και λειτουργία μιας αποτελεσματικής διοίκησης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το ερώτημα είναι κρίσιμο και τίθεται από μόνο του. Αντί το Υπουργείο να λύνει τα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα προκαλεί δικά του προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων;

Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις της και την προσωπική της προβολή, ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται και ο ελληνικός λαός: γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να βρεθούν μπροστά σε οργανωτικά προβλήματα δυσλειτουργίας των σχολείων.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.