ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ (ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8)


0
(0)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 20 Αυγούστου τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές της Γορτυνίας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης

12.00 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δάφνης (Συνοικισμός Δωδεκάμετρου)

13.00 Σύσκεψη με Δήμαρχο Γορτυνίας, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων περιοχής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ SHOWS

Στα Βίλια για 4η ημέρα κινδυνεύουν η ζωή και η περιουσία των πολιτών, και καταστρέφεται το δάσος. Οι δικαιολογίες περιττεύουν.

Πρόκειται για ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων.

Ο κ. Μητσοτάκης ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Πριν δύο μήνες, μας έλεγαν ότι όλα θα πάνε καλά. Την ώρα της κρίσης, το επιτελικό κράτος κατέρρευσε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως. Σήμερα μπαίνουμε μπροστά για την ανακούφιση των κατοίκων & την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: « ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ !»

Μετά την ερώτηση που κατάθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για τη θέσπιση εισιτηρίου στον Όλυμπο, εξέδωσε ανακοίνωση με «διευκρινίσεις», ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), για την οποία, η ερωτώσα βουλευτής επισημαίνει:

« Μετά την κατάθεση της ερώτησής μας στη Βουλή και την αντίδραση πολλών φορέων και πολιτών, για θέσπιση εισιτηρίου στον Όλυμπο, οι υπουργοί κρύφτηκαν και η Κυβέρνηση σιώπησε.

Αντί της Κυβέρνησης , ανακοίνωση έκανε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), με διευκρινίσεις, προφανώς για… να πάψουμε να ανησυχούμε !

Όμως, μετά την ανακοίνωσή του, ανησυχούμε περισσότερο, καθώς αναφέρει καταρχήν ότι «η διαβούλευση μεταξύ φορέων βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ η αλήθεια είναι ότι καμία διαβούλευση, δεν είναι σε καμία εξέλιξη! Τόσο στη Λάρισα όσο και στην Πιερία, κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό για το θέμα .

Ανησυχούμε περισσότερο, διότι χαρακτηρίζει την καθιέρωση εισιτηρίου, «χρήσιμο εργαλείο προστασίας των οικοσυστημάτων», «βέλτιστη διεθνή πρακτική», ενώ παραθέτει και παράδειγμα για να μας… πείσει!

Ανησυχούμε περισσότερο , διότι αποκαλύπτει ότι από τις 23-12-2020, ανέθεσε το έργο «Εισηγητικής Έκθεσης και σχεδίου ΚΥΑ για την τεκμηρίωση και τη θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου».

Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε, ότι από το Δεκέμβρη του 2020 η Κυβέρνηση της ΝΔ, έχει δώσει την εντολή, «άλωσης» του Ολύμπου ;

Χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς αναπτυξιακό στόχο, χωρίς την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τα κόμματα, πορεύεται απαρέγκλιτα, βάσει του σχεδίου της, εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων ημετέρων της.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Χθες, ίσως είχε κάποια αξία να απαντήσουν στα ερωτήματά μας οι Υπουργοί, που τελικά κρύφτηκαν.

Σήμερα, αυτό δεν αρκεί.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οφείλει να απαντήσει, σηκώνοντας το «γάντι» που του ρίχνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, αφού αυτολεξεί στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση είναι στην ευχέρεια των αρμόδιων υπουργείων και της πολιτικής ηγεσίας»

Σας ακούμε λοιπόν!»

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.